Karting • WSK

WSK Champions Cup: De eerste overwinning voor Energy Corse in 2024

Uitgegeven door HJ van Keulen • 23 januari 2024 20:45

Met zes coureurs in OK-Junior en vier in Mini U10 was de line-up van Energy Corse in topvorm voor het eerste grote internationale evenement van het seizoen: de WSK Champions Cup, die van 19 tot 21 januari werd gehouden op het kartcircuit South Garda in Lonato. Maar kwantiteit was niet het enige hoogtepunt van de meeting, want ook de kwaliteit van de coureurs en de prestaties van het materiaal werden getoond. De jonge Italiaan Niccolo Perico pakte een meesterlijke overwinning in de Mini U10-klasse, terwijl de andere coureurs in het Energy Corse-team ook een groot potentieel lieten zien, waarbij de motoren van TM Kart een belangrijke rol speelden in het eindresultaat.

Energy Corse-team

Het tussenseizoen was kort, maar dat weerhield Energy Corse er niet van om zich perfect voor te bereiden op het seizoen 2024, dus het Italiaanse team kon meteen zijn kunsten laten zien op dit evenement, waar meer dan 300 coureurs op afkwamen. Onder de grote structuur met de beroemde blauw-rood-witte kleuren was er volop werk voor de technische staf, die de juiste keuzes wist te maken ondanks de soms wisselvallige en vaak koude weersomstandigheden.

Niccolo Perico P1 in Mini U10
Het Energy Corse-chassis blijft een onbetwiste referentie in de Mini-categorieën en de Italiaanse Niccolo Perico bewees dat opnieuw in Lonato: P3 in de kwalificatie, P1 na de heats met drie overwinningen uit vier, P1 in de prefinale en P1 in de finale. Goed gedaan Niccolo!

Mark Loomets en Danil Verba toonden zich in staat om regelmatig in de top vijf te eindigen in de kwalificatieheats, vaak heel dicht bij de leiders. Loomets hield zijn plaats in de top 20 perfect vast, terwijl Verba beter verdiende, zoals zijn 8e plaats in de prefinale liet zien. De Australiër Petta Hudson vocht hard om de finale te bereiken.

Energy Corse

Top acht voor Henry Domain in OK-Junior
Het Energy Corse-team, dat bekend staat om de kwaliteit van zijn trainingen, ondersteunde zes coureurs in OK-Junior aan het Gardameer. Henry Domain was indrukwekkend. Hij zette de snelste raceronde neer in zijn eerste heat en pakte de 2e en 3e plaats op zaterdag. Hij werd opnieuw briljant tweede in de prefinale, opnieuw met de beste ronde in de race, maar de jonge Brit had helaas een moeilijke start in de finale voordat hij briljant terugkwam op P8.

Vladimir Ivannikov scoorde ook een overtuigend resultaat met een 12e plaats, gezien het feit dat hij een jaar eerder nog in Mini zat.

Aloïs Girardet sloeg tijdens de meeting een nieuwe weg in en eindigde op P4 in zijn laatste heat en op P7 in de prefinale, waarmee hij gelijke tred hield met de snelste tijden. Door een moeilijke start in de finale moest hij genoegen nemen met de 19e plaats.

In deze categorie met 63 deelnemers verzekerde Makar Savelev zich van zijn plaats in de finale dankzij een uitstekende prefinale. Hij ging daarna uitstekend van start, maar een race-incident maakte een einde aan zijn comeback.

Matvei Dergunov, een nieuwkomer uit de Mini-categorie, boekte grote vooruitgang tijdens deze WSK Champions Cup. Georgiy Zasov toonde zich steeds sneller en zou dit seizoen snel moeten stijgen in het klassement.

Energy Corse wint in Dubai!
Ver weg van Italië, in de Verenigde Arabische Emiraten, domineerden Jenson Chalk en het Xcel Motorsport Energy Dubai Team het O Plate-evenement in Rotax Mini Max. Energy Corse feliciteert hen met hun prestatie en wenst alle teams die het Italiaanse merk over de hele wereld vertegenwoordigen het allerbeste.

In Nederland en België wordt Energy Kart vertegenwoordigd door Energy Corse Benelux!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS