Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Van Amersfoort Racing breidt F4-line-up uit met Hiyu Yamakoshi

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 januari 2024 15:13

Van Amersfoort Racing maakt bekend dat de Japanse racer Hiyu Yamakoshi met het team zal strijden in de Italiaanse F4- en EURO 4-kampioenschappen van 2024. Hiyu voegt zich bij zijn onlangs aangekondigde teamgenoot Alvise Rodella.

Van Amersfoort Racing breidt F4-line-up uit met Hiyu Yamakoshi

Omdat 2023 zijn eerste volledige jaar in de eenzitters was, nam Hiyu deel aan zowel de Franse als de Spaanse F4, waar hij meerdere keren op het podium stond. De 17-jarige zal nu zijn fulltime debuut maken op zowel de Italiaanse F4 als de Euro 4-grid, samen met Van Amersfoort Racing.

“Dit moet een spannend jaar worden voor Hiyu”, zegt Rob Niessink, CEO van Van Amersfoort Racing. "We zijn blij hem in onze line-up te hebben voor de Italiaanse F4- en EURO 4-kampioenschappen van dit jaar. Hiyu's ervaring in het eenzitterracen zou hem dit jaar ten goede moeten komen, we zijn erg enthousiast om te zien hoe hij zal presteren."

"De Italiaanse F4- en EURO 4-grids staan bekend als zeer competitief en ik kan niet wachten op de uitdaging!" Hiyu zegt: "Ik ben erg blij om voor Van Amersfoort Racing te rijden en kijk ernaar uit om te leren en te groeien binnen het team, met als doel goede prestaties gedurende het hele seizoen."

Van Amersfoort Racing is een professioneel raceteam gevestigd in Nederland. Het werd in 1975 opgericht door Frits van Amersfoort. Sindsdien heeft Van Amersfoort Racing een lange traditie opgebouwd in het ondersteunen van opkomende coureurs op weg naar hogere niveaus. Coureurs als Max en Jos Verstappen, Charles Leclerc, Mick Schumacher, Kevin Magnussen en Giedo van der Garde raceten allemaal in de beginfase van hun carrière voor het gelijknamige team van Frits van Amersfoort voordat ze de Formule 1 bereikten.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS