Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Valerio Rinicella blijft bij MP Motorsport in Spaans F4: "Ik ben er helemaal klaar voor!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 december 2022 02:43

Valerio Rinicella kiest voor vervolg met MP Motorsport in Spaans F4. De Italiaanse tiener Valerio Rinicella blijft bij MP Motorsport voor een tweede seizoen in het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Als tweedejaars hoopt de 15-jarige coureur uit Rome zijn zesde plaats in de eindstand van 2022 te verbeteren.

Valerio Rinicella MP Motorsport in Spaans F4


Tijdens het F4-winterkampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) aan het begin van dit jaar maakte Rinicella voor het eerst deel uit van de MP-gelederen. Daarna begon hij bij MP aan zijn eerste volledige seizoen in de Formule 4. In de loop van het Spaanse F4-seizoen behaalde de Italiaan twee podiumplaatsen en daarnaast een karrenvracht aan punten. Bovendien scherpte hij zijn vaardigheden aan in verschillende ronden van het F4-kampioenschap in zijn vaderland Italië. Nu staat hij in de startblokken voor meer succes in Spanje.

“Ik ben heel blij dat ik bij MP blijf voor een tweede jaar in het Spaanse F4-kampioenschap”, aldus Rinicella. “Het team en ik hebben goed samengewerkt in zowel de VAE F4 als de Spaanse F4. Ik kan niet wachten om die samenwerking voort te zetten. Een extra jaar in dit kampioenschap is voor mij het beste vertrekpunt om verder op te klimmen op de formuleladder. Ik ben er helemaal klaar voor!”

Valerio Rinicella MP Motorsport Spanish F4


“Het jaar F4-ervaring van Valerio is van grote waarde voor onze Spaanse F4-bezetting van 2023”, aldus MP’s teammanager Sander Dorsman. “Valerio is nog jong en heeft er verstandig aan gedaan om nog een tweede jaar op F4-niveau te rijden. Zo kan hij uitgroeien tot een coureur die consistent vooraan rijdt en intussen leert wat ervoor nodig is om elk weekend op topniveau te presteren. Wij gaan ons best doen om hem dat maximale prestatieniveau te laten bereiken.”

Voordat hij de overstap maakte naar de Formule 4, was Rinicella actief in de Italiaanse kartwereld. In 2019 kwam hij op 60 Mini-niveau uit in de WSK Super Master Series en WSK Euro Series. In het door de pandemie beperkte seizoen 2020 reed Rinicella regelmatig in de top-vijf van het Europees kartkampioenschap voor OK Juniors. Daarnaast nam hij deel aan de WSK Euro Series en WSK Super Master Series. In 2021 ging hij verder in diezelfde twee WSK-kampioenschappen, nu op OK-niveau, voordat de formuleauto’s voor hem in beeld verschenen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS