Karting • Chrono

Tweede NK-zege op rij voor Luca van Leer: “Ook in de regen kan ik goed uit de voeten”

Uitgegeven door Bart • 23 september 2022 16:10

ASSEN – Luca van Leer heeft dit weekend uitstekende zaken gedaan in het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. De 11-jarige karter uit Leerbroek boekte op de TT Junior Track in Assen zijn tweede zege op rij in de Mini Junior TM klasse. Begin juli was de CRG-rijder al de sterkste op Raceway Venray. Door zijn zege in Assen doet Luca ook weer helemaal mee in de strijd om het Nederlands kampioenschap.

Luca van Leer

Een week voorafgaand aan het NK in Assen maakte Luca een uitstapje naar de Duitse ADAC Kart Masters in Mülsen. Ook daar streed hij om de bovenste plaatsen mee. “Dat was wel heel anders rijden, omdat ze met een hoge stoel rijden voor de veiligheid. In de eerste race werd ik achtste en dat ging niet super, maar in de laatste race ging het wel goed en werd ik derde. Daardoor eindigde ik in het dagklassement op de vierde plaats. Ik had nog nooit in Mülsen gereden en het is leuk om een keer ergens anders te rijden. Het is een mooie, snelle baan met veel grip.”

De baan in Assen kent Luca een stuk beter en hij reisde als nummer 6 in de stand naar het TT Circuit af. Door zijn overwinning is de CRG-rijder gestegen naar de gedeelde derde plaats, met nog volop zicht op de Nederlandse titel in de Mini Junior TM klasse. “Het is heel mooi om in het NK te winnen. Dit was mijn tweede zege op rij. In Venray was het nog mooi weer, hier in Assen regende het veel. Ik heb laten zien dat ik in ook in de regen goed uit de voeten kan.”

Het wisselende weer zorgde voor een lastige kwalificatie. “Ik reed de zevende tijd, niet super, en ik moest naar voren zien te komen. In het begin van de eerste race haakte ik in iemand vast en moest ik even door het gras. Toen lag ik achtste, maar in het restant van de race ben ik toch nog naar P3 gereden. In de regen ben ik goed naar voren kunnen komen. Bocht 4 was wel een goede bocht voor mij. Na die bocht moet je wel een goede exit hebben, omdat je daarna een lang stuk vol gas krijgt.”

“De tweede race ging heel lekker, die heb ik gewonnen”, vervolgt Luca. “Bij de start pakte ik P2, een paar rondjes later heb ik de nummer 1 ingehaald en vervolgens heb ik weg kunnen rijden van de rest. In de derde race had ik weer een gaatje gecreëerd, maar werd de race stilgelegd door een rode vlag. Bij de herstart behield ik de leiding, maar een bocht later ging ik te wijd en kon iemand mij voorbij. Later in de race ben ik nog een plek verloren, maar door de derde plaats ben ik toch eerste in het dagklassement geworden. Ik wist na de finish nog niet meteen dat ik gewonnen had. Ik dacht eigenlijk dat ik tweede of derde was geworden. Maar iedereen had er een mindere race tussen zitten. Toen ik hoorde dat ik eerste was geworden, was ik heel blij.”

Luca van Leer

Het Nederlands kampioenschap telt nog één ronde, begin november op de Landsard in Eindhoven. “Ik hoop natuurlijk weer op een overwinning. Het zou heel gaaf zijn om drie keer achter elkaar te winnen. Als ik in Eindhoven win, maak ik nog kans om Nederlands kampioen te worden. Dat was het doel dit jaar en het kan nog steeds. Het is een grote rekensom, omdat het heel dicht bij elkaar zit. Voor de race in Eindhoven hoop ik nog een wedstrijd mee te kunnen rijden in de ROK Cup in Italië. Dat is op de kartbaan in Lonato, een hele mooie baan.”

Naast de baan in Assen stond niet alleen zijn familie, maar ook zijn enthousiaste sponsor Frank Versluis van Versluis Vakschilders. Alle races is hij erbij om Luca te ondersteunen. “We volgden Luca via social media al langere tijd en waren zeer onder de indruk van zijn talent en prestaties op de baan. Vanaf het begin van dit seizoen zijn we hem financieel gaan ondersteunen. De passie van de familie Van Leer spreekt ons enorm aan en we zijn er iedere race bij om Luca te ondersteunen. Het is ons gezamenlijke doel om vele kampioenschappen te winnen.”

Kijk voor mee informatie ook eens op de website van Luca: www.lucavanleer.nl. Luca bedankt Michel Vacirca van CRG Holland, monteur Pim Speelman, het CRG Junior Team voor alle lol en vriendschap en zijn vader, moeder en zusje.

Luca van Leer wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door de volgende sponsoren:

Versluis Vakschilders
Nestr smart finance
Aalbers Farina
Lowpad
Lasservice D.W. de Jong
Interhouse
Zonnepanelen Xtra
TK Montage en beveiliging
’T Houtwerk
Dior Heavy Lift
Hulters metaalhandel recycling
Dumaco Hardinxveld-Giessendam
CarDsign
Loopbaancentrum PlusPunt
J.W Blokland Holding BV
Multicomm
Boer B.V
Laserdeal
En overige website sponsoren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS