Karting • Chrono

Luca van Leer snelt in Venray met CRG naar eerste NK-zege van het seizoen: "Het bevalt heel goed"

Uitgegeven door Bart • 7 juli 2022 17:35 • Print artikel

Venray – Luca van Leer heeft zijn eerste dagoverwinning in het Nederlands kampioenschap van dit seizoen veroverd. De 11-jarige karter uit Leerbroek was op de kartbaan van Raceway Venray de sterkste in de Mini Junior TM klasse. Door dit resultaat maakt de karter van CRG nog altijd kans op het Nederlands kampioenschap.

Luca van Leer

Luca heeft voor het begin van dit seizoen gekozen voor de overstap naar CRG. Voor het roemruchte team komt hij in het NK uit in de Mini Junior TM en rijdt hij ook enkele wedstrijden in de Rotax Minimax. Beide kampioenschappen worden georganiseerd door Chrono Karting. “Sinds dit jaar rijden we voor het CRG Junior Team onder leiding van Michel Vacirca. Het bevalt heel goed. In het begin was wel even wennen en moeilijk, maar voor de rest gaat het heel goed. Hier in Venray heeft het geleid tot de eerste plaats overall. Ik heb twee races gewonnen en in de derde race werd ik tweede.”

De kartbaan van Raceway Venray ligt in het midden van de oval. Het lange rechte stuk gaat ook deels over die oval. “Ik vind Venray wel een mooie baan”, vertelt Luca. “Je hobbelt wel een beetje door de chicane, maar voor de rest is het een mooie baan. Die oval is mooi en de chicane vind ik ook gaaf.” Vanaf de trainingen op vrijdag ging het al goed voor Luca. “Vrijdag was ik de snelste, zaterdag ging het iets minder. Tijdens de kwalificatie op zondagochtend reed ik naar de derde tijd in 52.792.”

In de eerste race liet Luca zijn dadendrang zien aan de concurrentie. “Ik pakte vroeg in de race direct de koppositie. Binnen een paar rondjes ging ik van P3 naar P1. Bij de start pakte ik een positie en daarna nog één voor de chicane. Daar was ik natuurlijk heel blij mee, maar daarna moest ik die positie natuurlijk vast zien te houden. Zeker in het laatste rondje zaten ze heel dicht op me, maar ik heb de eerste plaats vast kunnen houden.”

Dat hield in dat Luca in de tweede race van pole position mocht vertrekken. “De start ging goed, ik hield de leiding vast en kon iets wegrijden van de rest. In het laatste rondje kwamen ze opnieuw heel dichtbij, maar ik ben toch eerste gebleven. Met twee keer P1 op zak wist ik dat ik met een goede laatste race de dagoverwinning zou pakken.”

Luca van Leer

“Natuurlijk wil je ook die derde race graag winnen. Met de start ging het weer goed, ik behield de leiding, maar daarna had ik minder grip en kwamen ze mij voorbij. Ik zakte naar de derde plaats. Ik zat de hele tijd achter me te kijken dat er niemand voorbij zou komen en in het laatste rondje heb ik de nummer twee nog ingehaald. Toen wist ik zeker dat de dagoverwinning binnen was. Winnen voelt altijd heel goed! Eindelijk ben ik weer een keer eerste. Dat was dit seizoen nog niet gelukt. Mijn laatste dagzege was vorig jaar bij het NK in Berghem. Dit jaar heb ik in Spa wel een heat gewonnen, maar dit was mijn eerste dagoverwinning.”

Voorafgaand aan het weekend in Venray stond Luca, die in 2020 clubkampioen van Strijen werd, op de negende plaats in de strijd om het Nederlands kampioenschap. “In Eindhoven heb ik bijna geen punten gepakt, maar je mag twee slechte resultaten schrappen voor de eindstand van het NK. Dit weekend heb ik goede zaken gedaan en heb ik wel een stapje gemaakt in het kampioenschap. Assen en Berghem komen er nog aan. Ik hoop natuurlijk dat ik alles win, want dan maak ik misschien nog kans om Nederlands kampioen te worden. Als die twee races van Eindhoven niet meetellen sta ik er al beter voor, maar dan moeten Assen en Berghem wel heel goed gaan.”

Kijk voor mee informatie ook eens op de website van Luca: www.lucavanleer.nl. Luca bedankt Michel Vacirca van CRG Holland, monteur Pim Speelman, het CRG Junior Team voor alle lol en vriendschap en zijn vader, moeder en zusje.

Luca van Leer wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door de volgende sponsoren:

Hoofdsponsor: Versluis Vakschilders

Nestr smart finance
Aalbers Farina
Lowpad
Lasservice D.W. de Jong
Interhouse
Zonnepanelen Xtra
TK Montage en beveiliging
’T Houtwerk
Dior Heavy Lift
Hulters metaalhandel recycling
Dumaco Hardinxveld-Giessendam
CarDsign
Loopbaancentrum PlusPunt
J.W Blokland Holding BV
Multicomm
Boer B.V
Laserdeal
En overige website sponsoren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS