Formule 1

Toto Wolff ziet Sebastian Vettel terugkeren aan de top: "Afgelopen jaren in een neerwaartse spiraal"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 maart 2021 06:01 • Print artikel

Sebastian Vettel maakte een nieuwe start bij Aston Martin Racing, nadat hij een aantal lastige jaren kende bij Ferrari. Mercedes-teambaas Toto Wolff is er van overtuigd dat de Duitser de weg terug naar de top kan vinden.

Aston Martin AMR21

“Sebastian zat de afgelopen jaren in de neerwaartse spiraal”, aldus Wolff tegen Sky Duitsland. “Ik heb er vertrouwen in dat hij nog steeds de mogelijkheden bezit. Hij is echt jong, nog aan het begin van zijn dertiger jaren, met een ongelofelijke hoeveelheid ervaring. Je vergeet dat hij de jongste wereldkampioen was bij Red Bull, dus ik heb het vertrouwen dat we Sebastian weer gaan zien, degene die we niet alleen in de Red Bull jaren hadden, maar ook de Sebastian die erg sterk was in zijn eerste Ferrari-periode en onze grootste tegenstander.”


Wanneer de Mercedes-teambaas gevraagd wordt of hij Vettel geadviseerd heeft, ontkent hij dit. “Uiteindelijk moet ieder team en iedere coureur zelf de beslissing nemen”, vertelt de Oostenrijker. “Als ik af en toe mijn input kan geven, dan is dat zeker niet de hoofdreden waarom zo’n beslissing genomen wordt.”Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS