Formule 1

Toto Wolff bij Sky Sports F1: 'Het veroorzaakte een lawine van reacties op sociale media"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 juli 2021 17:10 • Print artikel

BOEDAPEST - Terwijl hij zijn best deed om in de PR-modus te blijven, werd Toto Wolffs frustratie over Red Bulls beroep over de Silverstone-penalty van Lewis Hamilton duidelijk.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Aan de vooravond van het Hongaarse Grand Prix-weekend zag Red Bull dat zijn beroep werd afgewezen door de FIA, omdat het team van Christian Horner probeerde de zwaarte van de straf van Hamilton te verhogen. Hoewel het ongeval van Max Verstappen en de daaruit voortvloeiende actie van de FIA ​​nu achter de rug is, zijn de gevolgen van de crash tussen de twee teams duidelijk nog niet voorbij.

In een gesprek met Sky Sports F1 na de eerste oefensessie in Hongarije, ging Toto Wolff verder in op de verklaring van Mercedes, die donderdag werd gepubliceerd, waarin de beslissing van de FIA ​​werd verwelkomd, maar ook werd verwezen naar een 'gezamenlijke poging' van Red Bull om 'het goede te bezoedelen' en ‘de naam en sportieve integriteit' van Lewis Hamilton.

“Woorden als amateuristisch horen niet thuis in de Formule 1 en wat het veroorzaakte was een lawine van reacties op sociale media. Het veroorzaakte veel controverse en droeg bij aan verdere polarisatie, en ik denk dat we als sport het tegenovergestelde moeten doen."

Wolff werd ook gevraagd naar de kritiek van Max Verstappen op de vieringen van Mercedes gezien de aard van de overwinning op Silverstone en het feit dat de Nederlandse coureur nog in het ziekenhuis lag. De Mercedes-teambaas antwoordde: "Ik denk dat je alleen kunt vertrouwen op de informatie die destijds is gegeven. En de informatie die we van Christian zelf hadden, was dat Max ongedeerd was en van een ander senior lid van het Red Bull-team die ik naar Max vroeg, zei dat Max in orde was.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS