Karting • Rotax Euro

Topper Tommie van der Struijs pakt tweede podiumplaats op rij: P3 bij BNL Kick-Off

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2024 19:50

GENK – Met zijn derde plaats tijdens de BNL Kick-Off op de kartbaan in Genk verzekerde karter Tommie van der Struijs zich zondag van zijn tweede podiumplaats van het nog prille seizoen. Na zijn podium in Berghem bij het Nederlands kampioenschap zette hij de goede vorm door in Genk. De veertienjarige coureur uit Nuenen bewees daarmee andermaal tot de toppers in de Rotax Max Senior-klasse te horen.

Vince Vanderhallen


Echt verrast over zijn podiumplaats was Tommie, die in 2022 al eens BNL-kampioen bij de Rotax Max Junioren werd, niet. “Het is mijn tweede jaar bij de Senioren. Een plek in de top drie had ik eerlijk gezegd wel een beetje verwacht”, zei hij. Bovendien: hij had tijdens de tweede ronde van het NK in Berghem een week eerder ook al op het podium gestaan. Hij wist dus dat het met zijn vorm wel snor zat.

“Ik denk dat die in Berghem de mooiste was. Dat was namelijk P2 en ik heb er meer voor gevochten. Dit weekend in Genk reden we in de finale met zijn drieën weg en iedereen was even snel, dus ik kon niet echt iets doen. Ik ben wel blij met de derde plek, maar ik had beter gehoopt. Een boutje van mijn stuur was afgebroken en dat maakte insturen moeilijk.”

Tommie startte het weekeinde uitstekend. De coureur van topteam Bouvin Power pakte zaterdag in de kwalificatie namelijk de poleposition. “Dat was goed. Daarna vergat ik in de eerste heat te remmen in de bocht en ging ik eraf. En dat was dus niet goed. Maar daarna ben ik van de laatste plaats nog naar de vijfde plek gereden. Jammer genoeg werd ik door een tijdstraf als elfde geklasseerd.”

In de tweede heat mocht Tommie weer als eerste starten. “Het ging wel goed, maar ik werd rondgetikt. Uiteindelijk ben ik nog tweede geworden, dus dat was prima. De derde heat won ik met tien seconden voorsprong en ook in de superheat ging het goed. Ik startte als tweede en ben tweede geworden. En in de finale dus derde.”

Als hij in Genk één ding bewees, dan is het wel dat Tommie een constante, goede snelheid heeft die hem in staat stelt om de podiumplaatsen te strijden. Dat hem dat ook lukte tijdens de BNL Kikc-Off is wat dat betreft veelzeggend. Het is een traditioneel zeer sterk bezet raceweekeinde.

Tommie van der Struijs


Tommie besefte zelf ook dat hij er goed voor staat. “Ik denk dat ik dit seizoen wel kans heb om een kampioenschap te winnen. Ik vind de BNL en de Euro Trophy de mooiste. Daarin hoop ik om de titel te kunnen vechten. En in het NK moet ik ook kunnen meedoen om de titel.”

Hoewel hij dus al twee podiumplaatsen te pakken heeft in het nog prille seizoen, baalde Tommie wel een beetje, bekende hij. “Ik baal ervan dat ik nog niet heb gewonnen dit seizoen.” Wat hij gaat doen om daarin verandering te brengen? “Trainen!” Overigens kende Van der Struijs in 2019 een absoluut topseizoen met maar liefst vijf kampioenschappen. Hopelijk kan hij daar dit seizoen nog wat prijzen aan toe voegen!

Tommie bedankt Birger Bouvin, Max Timmermans, Richard Blom en het hele Bouvin Power-team.

Tommie van der Struijs wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund SearchFlow en Flow Energy Drink.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS