Karting • Rotax Euro

Karttalent Jayden Thien blijft maar winnen: vierde zege op rij! “We proberen dit vast te houden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2024 10:50

GENK – En dat was vier! Karttopper Jayden Thien won zondag in Genk zijn vierde wedstrijd op rij in de Rotax Max Senior-klasse. Deze keer won de vijftienjarige inwoner van Maria-Hoop de BNL Kick-Off. En dan zijn we pas in maart en heeft hij zijn prijzenkast al flink kunnen uitbreiden!

Jayden Thien blijft maar winnen

“We proberen dit vast te houden en mee te nemen naar de volgende race. Het seizoen gaat nu echt beginnen, met de eerste ronde van de BNL en daarna de eerste ronde van het Europees kampioenschap. Dat zijn de momenten dat je er wil staan. Daar gaan we ook alles aan en doen en ik weet zeker dat we dat kunnen”, blikte een voldane Jayden vooruit.

Na alweer een overwinning deed de snelle Limburger uiteraard goedgeluimd zijn verhaal. “We zijn op de goede weg. Uiteindelijk gaat het om de grote kampioenschappen en die gaan nu beginnen. Daar willen we bovenaan staan. Het zelfvertrouwen is groot en we weten dat we het kunnen.”

Die conclusie is evident. Vier wedstrijden op rij winnen is knap, heel knap. Van Jayden mag die bijzondere reeks nog wel even aanhouden natuurlijk. Getuige zijn vorm en vlekkeloze serie wedstrijden lijkt dat voor de hand te liggen. Al moest de topper van Dan Holland Racing er in de finale zondag wel voor vechten, bekende hij.

“Op kop rijden is op Genk altijd wel moeilijk. Daardoor kwam ik niet weg, maar het is het belangrijkst dat je als eerste over de streep komt en dat hebben we vandaag gedaan. Dat is gewoon top.” Hij moest zijn teamgenoot Bishop ervoor verslaan. “We startten één-twee voor de finale. Aan de ene kant moet je een beetje samenwerken, maar uiteindelijk gaat het toch om jezelf.”

Zo denderde hij ‘gewoon’ weer als eerste over de finish. En dan te bedenken dat de kwalificatie niet ging niet zoals het moest. Jayden: “Ik werd zeventiende. Het begon tijdens de kwalificatie te regenen en iedereen reed op dat moment op slicks. Ik probeerde een goed rondje neer te zetten, maar veel rijders spinden. Daardoor kon ik geen snel rondje meer rijden en had ik de zeventiende plek. Dat is niet waar je wil staan. Daarna hadden we drie heats. Die startte ik alle drie op de zeventiende plek.”

Het leek een recept voor een teleurstellend weekeinde, zo niet voor Jayden. “De eerste heat was op een natte baan en reed ik van zeventien naar twee. In de tweede heat reed ik van zeventien naar vier en in de laatste heat ook. Na drie heats was ik opgeschoven naar de derde plek in de stand. Dat betekende dat ik in de superheat als derde mocht starten.”

Jayden Thien blijft maar winnen

Hij vervolgde: “Ik had een goede snelheid. Ik heb even op kop gelegen, daarna ben ik even teruggezakt. We hadden een gevecht met z’n drieën, maar uiteindelijk heb ik de race toch kunnen winnen. Dat gaf wel een fijn gevoel.”

En dus stond hij weer ouderwets vooraan bij de start van de finale, want hij mocht die als tweede starten. “Ik kwam drie puntjes tekort om als eerste te mogen starten, maar als tweede starten was ook heel netjes. Ik ben bij de start buitenomgegaan en heb zo de eerste plek gepakt. Die heb ik kunnen vasthouden en uiteindelijk kwam mijn teamgenoot me voorbij en zakte ik zelfs terug naar P3. Ik heb daarna mijn moment afgewacht en heb uiteindelijk de leiding in de wedstrijd teruggepakt. De laatste zes minuten van de race heb ik zonder fouten uitgereden.”

En zo werd zijn vierde zege op rij een feit. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen. Jayden, bescheiden als hij is, wilde niet op de zaken vooruitlopen. “We zien wel wat het brengt aan het einde van het jaar.”

Jayden bedankt Team Dan Holland Racing, Time Racing Engines, zijn monteur Ramon Rietveld, zijn moeder, zijn opa en oma voor alle steun, zijn supporters en zijn sponsoren.

Jayden Thien wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Paula Cox “Mooi Wonen”
Ohé en Laak

Das Aluminium
Susteren

Goossens Vastgoed
Geleen

ARWI Installatie Techniek
Roosteren

Silence Breaking BV
Urmond

Ad de Jong Glas & Kozijnen
Geleen

Autovakmeester Verheijen
Born

Envico Tech BV
Echt

All-in Echt

AVS Installatie
Beek lb

De Maassche Echt
Echt

Deckers Bouw & Renovatie
Echt

Cafetarie ’t Dörp
Horn

Simons Grafisch ontwerp
Susteren

Letro BV Susteren

Autoherstel PR Resto
Lexmond

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS