Column RaceXpress • Column

Tim Coronel: “Heel trots op de bijzondere band met Tom”

Uitgegeven door Casper Bekking • 30 maart 2014 17:33

Tom en Tim Coronel zijn twee van de meest bekende en gewaardeerde Nederlandse autosporters. De ene laat zich zien op het asfalt, de andere raast door het zand. RaceXpress.nl heeft de sympathieke gebroeders als columnist waardoor zij met regelmaat hun licht laten schijnen over huidige thema's in de internationale autosport: van Formule 1 Grands Prix tot Dakar en alles wat daar tussen zit. Vandaag is het woord aan Tim, over de band met zijn broer en de voorbereidingen op het WTCC-seizoen en de Dakar Rally.


“Tom en ik zijn steeds meer één aan het worden. Onze relatie Amando is nu ook bij Tom ingestapt: hij doet het zomerseizoen, ik doe de winterperiode. We zijn als tweeling op de wereld gekomen en we doen nu nog steeds zoveel dingen samen, daar ben ik best wel trots op, op die bijzondere band. Het is per ongeluk zo gegroeid maar het is wel mooi, heel erg leuk. Die band is vooral tijdens de Dakar ontstaan: er is niemand die zo meeleeft als hij, heel grappig om te zien. Ik ben trots op hem, maar hij is ook heel trots op wat wij in die zandbak doen. Noem mij twee personen in de racewereld die op zo'n manier zo met elkaar omgaan, volgens mij vind je die nergens!”


“Nu begint zijn seizoen en zijn wij hem een beetje aan het helpen. Dankzij de Dakar hebben we een heel social media-team gecreëerd. Dat begint nu goed te lopen bij Tom. Ook het WTCC-seizoen begint weer te leven. Hij heeft de hele winter geknokt om weer een zitje te krijgen en hij flikt het toch maar weer mooi. Dat vind ik knap, want wie in Nederland Autoland zit er verder in een wereldkampioenschap? Helaas niet zoveel.”

“Nu is hij onderweg om de auto te bestickeren voor het aanstaande seizoen. Daarna gaat de Chevy de container in op weg naar Marokko. Als Tom daar aankomt, heeft hij nog geen meter met dat ding gereden. Maar goed, geef hem een paar pedalen en een stuurtje en dan komt het goed. Behalve in het zand dan... Daar rijdt hij zich constant vast en stond ik iedere keer te scheppen! Dat is wel heel leuk: als tweelingbroers ter wereld gekomen maar toch beiden een heel eigen expertise.”


“Inmiddels ben ik alweer bezig met de Dakar 2015. Het lijkt meer en meer het gehele jaar te leven in Nederland, dat is goed om te zien. Wij hadden eerder deze week onze afterparty, ook dat was geslaagd. Daar werd alweer vooruitgekeken naar de komende editie. De route is net bekendgemaakt, nog zwaarder dus dat wordt leuk. Kom maar op met die rommel! Ook Peugeot keert terug, dat is super voor de sport. Verder zijn er steeds meer Dakar-events in Nederland. De Nederlanders zijn razend fanatieke deelnemers en dat slaat nu ook over op het grote publiek.”

“Ik heb alweer wat gesprekken gevoerd voor komend jaar. Diverse mensen vroegen me: 'Tim, moet dat nou, weer een jaar in de woestijn?' maar eerlijk is eerlijk: ik heb nog niet laten zien wat ik wil laten zien. Ik weet hoe goed de buggy is, hoeveel potentie erin zit. We hebben een hele lijst opgesteld met onderdelen die verder verbeterd moeten worden. Alle problemen zijn verholpen en ik wil voor 2015 wat meer pk'tjes. Ook schijnt er een aangepaste versnellingsbak op de markt te zijn, dus daar moet ik achteraan. Budgettair moeten we kijken wat er mogelijk is. Racen kost geld, Dakar kost geld, alles kost geld... Behalve liefde, dat krijg je gratis. Wel lachen: elke keer dat we een auto met een stickertje zien, roept de kleine: 'Papa, raceauto!' Schitterend!”

Tot snel!

Tim Coronel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS