Column RaceXpress • Column

Column Tim Coronel: “Mijn geheim? Ik vervang gewoon de keuringssticker!”

Uitgegeven door Casper Bekking • 17 oktober 2013 11:03

Tom en Tim Coronel zijn twee van de meest bekende en gewaardeerde Nederlandse autosporters. De ene laat zich zien op het asfalt, de andere raast door het zand. RaceXpress.nl heeft de sympathieke gebroeders als columnist waardoor zij met regelmaat hun licht laten schijnen over huidige thema's in de internationale autosport: van F1 Grands Prix tot Dakar en alles wat daar tussen zit. Vandaag de vijfde column van Tim Coronel, over zijn voorbereidingen op de Dakar Rally 2014.


“Het waren drukke tijden! Voor een televisieprogramma ben ik een maandje weggeweest. Daarom was het even stil rondom Tim, want ik was bezig met geheime opnames. Het wordt een interessant programma waar ik nog niet veel over mag zeggen. Het is in elk geval een programma waarin je verder komt, hoe langer je erin zit, met zo'n vier weken als maximum. In februari of maart komt het op RTL op de buis maar meer mag ik er echt niet over zeggen!”

“Ondertussen hebben we in de werkplaats niet stilgezeten. We zijn heel druk doende om met Le Dakar weer hoge ogen te gooien. Ik ben heel blij met de relaties die we hebben en ik heb zelfs twee nieuwe partners: Armando, waardoor ik ook nog een beetje lekker ruik in de buggy als ik door de binnenlanden van Chili rijd, en Destil. Daar ben ik apetrots op. We hebben de afgelopen tijd veel getest, voornamelijk op het gebied van de banden. De banden zijn namelijk, samen met de warmtehuishouding, het belangrijkste aspect tijdens de Dakar. Daar hebben we ons heel erg op gefocust. De banden zijn vergroot van 26 naar 31 inch. Daardoor is er een groter oppervlak dat contact met de weg maakt dus dat moet omgezet worden in snelheid. Hopelijk hoef ik in de duinen nu minder te graven en zal ik op de paden niet zo snel in een ravijn flikkeren!”


“Met de buggy zijn we zogezegd bezig om de puntjes op de i te zetten: de warmtehuishouding en ook op ergonomisch gebied. Ik word een oude lul dus ik wil in dat hok wel een beetje lekker zitten. Er zijn al niet zoveel mensen zo gek om in je eentje in zo'n ding te gaan zitten dus dan moet dat wel zo aangenaam mogelijk. Voorheen zaten mijn knieën in mijn nek dus voor komend jaar is de wielbasis verlengd. De buggy is nu langer en breder, daar ben ik heel happy mee.”

“Tijdens de PreProloog in Valkenswaard presenteer ik de buggy en het team aan het publiek. Vorig jaar werd ik tweede. Twee jaar op rij niet winnen kan natuurlijk niet, dus ik ga er vol voor! Het valt me sowieso op dat alle Nederlandse teams heel druk bezig zijn met de voorbereidingen. Dakar leeft echt in Nederland, dat is heel kicken! Iedereen is nu in Marokko druk aan het testen: Bernard ten Brinke, Eric van Loon, Kees Koolen en nog wat van die snelle mannen. Ik heb veel respect voor Wevers Sport, zij pakken het heel goed aan en zij zetten de rallysport in Nederland leuk op de kaart. Ik hou van mensen die goed zijn voor de sport.”


“Voor mij is het zinloos om in Marokko te zijn. Ik heb het hele jaar door al veel getest dus wat zou ik daar moeten doen? Wij focussen ons op de buggy, om die helemaal fijn klaar te hebben. De stoel zit er al wel in: mijn geluksstoel! Ik heb een geluksstoel en een geluksstuurtje, die gaan elk jaar mee. Officieel kan dat niet want je moet een stoel elke twee jaar ontvangen. Mijn geheim? Ik vervang gewoon de keuringssticker! Ik heb al heel wat keuringsmeesters vreemd zien kijken dus zij hadden het volgens mij allang door... Ook heb ik gelukkig de bevestiging binnen dat ik mijn oude startnummer weer heb: 347. Vorig jaar heeft de organisatie het geflikt om me een ander nummer te geven dus toen ben ik een beetje boos geworden. Dit jaar heb ik al het geluk aan mijn zijde dus het kan niet meer misgaan!”

Tot bij de PreProloog!

Tim Coronel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS