Column RaceXpress • Column

Column Coronel: “Verstappen en De Vries laten fantastisch mooie dingen zien”

Uitgegeven door Casper Bekking • 5 juni 2014 18:37

De gebroeders Coronel behoren al jaren tot de top van de nationale autosport. De een boekt mooie successen op het asfalt van diverse internationale circuits, de ander is vooral te zien in de woestenij van de Dakar Rally. RaceXpress.nl heeft de sympathieke gebroeders als columnist waardoor zij met regelmaat hun licht laten schijnen over huidige thema's in de internationale autosport: van Formule 1 Grands Prix tot Dakar en alles wat daar tussen zit. Vandaag is het woord aan Tim, over de jonge talenten die Nederland rijk is: Max Verstappen en Nyck de Vries.

“Nu wil ik het eens niet over mij of Tom hebben, maar over de grootste talenten die Nederland rijk is. Dat vind ik hartstikke leuk om te volgen. Die kleine Verstappen is momenteel best wel goede dingen aan het laten zien. Hij maakt ook wel wat foutjes, maar volgens mij minder dan papa destijds. Bovendien laat hij zien in een supersnel leerproces te zitten. Daar heb ik wel respect voor, heel veel respect zelfs.”“Dat geldt ook voor Nyck de Vries. Je hoort weinig over hem maar onder de radar laat hij als McLaren Junior fantastisch mooie dingen zien. Wel vind ik het jammer dat ik de laatste tijd weinig over Robin Frijns hoor. We hebben een aantal belachelijk snelle Nederlanders, maar wat is de beste route voor deze jonge jongens? Ik denk dat op dit moment Nyck de slimste is. Hij zit in het McLarenprogramma, door dat team wordt er echt in hem geďnvesteerd en hij presteert sterk. Ik hoop echt dat die kleine Verstappen ook snel in een programma van een Formule 1-team terecht gaat komen. Schijnbaar staan de teams voor hem in de rij maar hij moet wel een keuze gaan maken. Zijn ze niet te afwachtend? Willen ze niet de uiterste prijs ontvangen, waardoor ze uiteindelijk de boot missen? Dan eindigt hij als miskend talent omdat de centjes op zijn. Je bent zo goed als de deelnemers om je heen. Als hij niet meer kan deelnemen, dan is er altijd iemand beter. En het is een feit dat hij veel talent heeft maar Robin Frijns is ook puur op talent heel ver gekomen, maar voorlopig rijdt hij niet. Met andere woorden: je moet in een programma zitten, en dan moet je binnen dat programma ook nog eens kansen krijgen zodra er zitjes vrijkomen. Zo werkt de autosport tegenwoordig.”

“We hebben drie fucking snelle Nederlanders op lijn, met Giedo van der Garde daarboven. Er zijn vier topcoureurs in de formuleautotrajecten. Wat mij betreft staat Giedo bovenaan. Hij zit erbij in een goed team. Daaronder komt Robin, dan Nyck en dan de kleine Verstappen. Max rijdt weliswaar in de Formule 3 maar ik zie Nyck iets boven hem staan. Ik ben erg benieuwd wie er van deze trein gaat winnen. Je wordt als coureur pas gelukkig als je bij de topteams terecht komt. Nyck en Max maken goede kans om door te breken, en naar mijn mening is Nyck de grootste kanshebber. Als team in een jonge rijder heeft geďnvesteerd, dan laat je hem niet snel vallen. De kleine Verstappen verbaast me enorm en hij presteert belachelijk goed, maar krijgt hij de kans om tegen de anderen te racen? Ik hoop het wel.”“Je weet nooit wie in de toekomst je teamgenoot wordt, daar moet je ook rekening mee houden. Dat zie je nu bij Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Zij hebben elkaar weer gevonden nadat zij vroeger in de karting al teamgenoten waren. Momenteel maken zij er een lekker rommeltje van. De quote van Rosberg, waarin hij zegt dat Lewis niets veranderd is, vind ik fantastisch, een quote van kracht. Ik hoop dat het lekker uit de hand gaat lopen, dat brengt de Formule 1 weer vol in the picture.”

Groeten!

Tim Coronel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS