Column RaceXpress • Column

Colum Coronel: “Kom op jongens, het leeft, autosport leeft in Nederland!”

Uitgegeven door Casper Bekking • 27 april 2014 06:26

Tom en Tim Coronel zijn twee van de meest bekende en gewaardeerde Nederlandse autosporters. De ene laat zich zien op het asfalt, de andere raast door het zand. RaceXpress.nl heeft de sympathieke gebroeders als columnist waardoor zij met regelmaat hun licht laten schijnen over huidige thema's in de internationale autosport: van Formule 1 Grands Prix tot Dakar en alles wat daar tussen zit. Vandaag is het woord aan Tim, over de stand van zaken in de nationale autosport.


“Gelukkig begint de nationale autosport weer een beetje te leven. Ik moet toegeven: ik heb gezwijnd want ik ben niet naar de Paasraces op Circuit Park Zandvoort geweest. Daar voel ik me wel een beetje schuldig over. Maar eerlijk is eerlijk: ik ben geen minuut weg van mijn laptop geweest: livetiming, uitslagen, verslagen, livestream... Ik moest op de kleine passen en als papa zijnde is dat ook heel erg leuk. Wel heb ik continu alles gevolgd hoor!”

“Het is mooi om toch weer te zien dat het leeft, niet alleen bij mij maar ook om me heen hoor ik positieve geluiden. Op basis van de beelden krijg ik het gevoel dat de klassen weer in een liftje zitten. Helaas niet de Suzuki's waarin ik zelf als teambaas actief was, maar al die pupillen zitten nu in de Formule Renault 1.6. Dat bezorgt me een grote glimlach, want het toont aan dat er veel aanwas is. Het is een volwassen klasse met een mooi veld, petje af voor de organisatie. Diverse nationaliteiten, teams uit verschillende landen, mooi om te zien. Ik heb vorig jaar de auto geanalyseerd en het is een echte rijdersauto. Alles draait om de mechanische grip, die vleugels hebben ze er voor de lol opgeplakt. Je kunt direct zien welke rijders hard gaan, want zij gaan goed om met de grip. Mooi om te zien.”


“De nieuwe Clio Cup vind ik ook tof. Goed dat Sebastiaan Bleekemolen samen met Langeveld weer vooraan meedoen. Zij hebben laten zien in elke auto snel te kunnen zijn. Het waren gave races, fucking spannend! Eindelijk komt het racen weer naar voren. Helaas was er nog niet zoveel publiek aanwezig. Daarvan dacht ik wel: 'Hmmm...'. Misschien moeten we daar met z'n allen wat aan gaan doen. Ik vind het ook een must dat Circuit Park Zandvoort hiermee aan de slag gaat. Ik heb een voorstel: geef elke rijder vijftig vrijkaarten voor een weekend. Dan gaat de paddock weer leven, dan gaat de hospitality lopen, komen de kinderen vragen om posters, stickers, handtekeningen, waardoor de rijders weer idolen worden en de kids enthousiasmeren. De rijders en teams hebben hun best gedaan, nu is het aan het circuit om iets te doen.”

“Je moet nu naar de mogelijkheden van het circuit gaan kijken. Zij hebben een topkalender neergezet met mooie evenementen. Als coureurs moeten we de verantwoordelijkheid oppakken: wij moeten zorgen voor een goede show voor het publiek. Daardoor moeten weer mensen naar het circuit komen, in samenspraak met de organisatie. Daarom pleit ik voor vijftig kaarten per rijder. Ik merk het continu op straat, als ik door kleine jochies word aangesproken die met me op de foto willen: kom op jongens, het leeft, autosport leeft in Nederland! We moeten dat nog heftiger activeren, dan komt het helemaal goed met de toekomst van de racerij in ons kleine kikkerlandje!”

Tot gauw,

Tim Coronel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS