Formule 1

Stoelendans in de autosport! Nyck de Vries naar de Formule 1? Ook andere coureurs hopen daarop

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 september 2022 14:54 • Print artikel

De goede prestaties van Nyck de Vries in de Williams tijdens de Grand Prix van Italië, lijkt ook andere coureurs in de kaart te spelen. De coureur uit Friesland wordt al lange tijd genoemd als een van de potentiële coureurs bij Toyota in 2023. Nu de snelle Nederlander mogelijk gaat debuteren in de koningsklasse van de autosport, lijkt Jose Maria Lopez bij het Japanse automerk te mogen blijven in de FIA World Endurance Championship.

Nyck de Vries

De Vries is sinds 2020 de test- en reservecoureur van het Toyota-team en lijkt in 2023 promotie te gaan maken. De Nederlander zou daarvoor al een voorovereenkomst hebben. De meeste logische coureur om te vervangen zou Lopez zijn. De Argentijn zou naar verluid een contract hebben tot en met 2022, hoewel daar formeel naar de buitenwereld niets over bekend is. De Vries zou een optie hebben om onder de voorovereenkomst uit te komen, mocht een F1-stoeltje voor hem beschikbaar komen.

“Er is nog niets bevestigd, maar ik zou graag doorgaan”, zegt Lopez tegen het Amerikaanse Motorsport. “Ik kan geen details over mijn huidige contract geven, maar ik wil blijven. Vorig jaar was een ongelofelijk jaar, dit jaar is wat lastiger geweest met het incident in Sebring, maar iedereen kan fouten maken en als ik daardoor niet door ga… Ik denk niet dat dit het geval is, maar we gaan het zien.”

Mocht Nyck de Vries in 2023 in de Formule 1 stappen, dan betekent dat dat Toyota op zoek moet naar een nieuwe test- en reservecoureur.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS