Karting • GK4 Kartseries

Stig De Raedemaeker viert ongekend topweekeinde met een 'Shoey' a la Daniel Ricciardo

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 mei 2023 02:15

GENK – Beter kon het echt niet voor Stig De Raedemaeker, afgelopen weekeinde in Genk. De elfjarige kartpiloot uit Sint-Ulriks-Kapelle was overtuigend de beste tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series. In de Mini Parilla-klasse was hij de snelste in de training en won hij de kwalificatie, beide heats én de finale! Op het podium vierde hij dat a-la F1-piloot Daniel Ricciardo met het drinken van Champagne uit een raceschoen (een 'Shoey').

Stig De Raedemaeker

“Ik ben er heel blij mee”, was de logische reactie van Stig na zijn topprestatie op de Limburgse baan. “Ik had wel een beetje verwacht dat ik hier een podium kon rijden. Genk is echt mijn favoriete baan en daar heb ik ook de laatste GK4 van vorig jaar gewonnen. Winnen had ik dan ook een klein beetje verwacht.”

Wel, die verwachting was niks te veel. Want het hele weekeinde domineerde Stig. Al in de trainingen was hij steevast de snelste. Maar goed, Genk is dan ook zijn favoriete baan. “Ik ben hier altijd heel snel en ik vind het een best wel een mooie baan en de frietjes zijn lekker”, zei hij lachend. “Dit is ook mijn thuisbaan. Het circuit van Mariembourg ook een beetje, alle twee is op een uurtje rijden, maar ik vind dit toch nog meer mijn thuisbaan.”

Dat hij tijdens de trainingen de snelste was, was mooi uiteraard, maar dat moest hij tijdens de kwalificatie dan nog zien te verzilveren. Dat lukte Stig. “Tijdens de kwalificatie had ik een goede slipstream. Dat was wel handig. Zo pakte ik de poleposition. Toen dacht ik al: vandaag kan het niet meer stuk.”

Daarna had hij in heat één een ‘best wel goede start’, zoals Stig het omschreef. “Even later ben ik teruggezakt naar plek drie, maar in de laatste ronde heb ik in de eerste bocht iemand ingehaald en lag ik twee. Daarna deed ik in de hairpin een halve kamikaze-superactie waardoor ik nog eerste werd.”

Stig De Raedemaeker

Heat twee leek een beetje op heat één. “Ik zakte na een goede start terug naar twee. In de voorlaatste ronde ben ik de nummer één voorbijgegaan en heb ik die heat gewonnen. In de finale had ik opnieuw een goede start. Ik weet niet wat er even later op de Europalaan gebeurde bij de rest, maar toen ik achteromkeek, zag ik dat ongeveer vijf seconden voorsprong had. Daarna heb ik op veilig de race uitgereden en won ik weer.”

Het was de culminatie van een superweekend. Dat biedt Stig het nodige zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen. Behalve de GK4 Kart Series rijdt hij ook de IAME Series Benelux en de IAME Euro Series. Zijn volgende race is de derde ronde van de IAME Euro Series. Die wordt over twee weken gehouden in Franciacorta in Italië. “Ik verwacht er niet te veel van, maar ik ga mijn best doen en er een zo mooi mogelijk resultaat proberen te behalen!”

Stig bedankt zijn papa, mama, zusje, zijn mechanieker Gijs, Jeffrey, en Bas Harting voor zijn goede motor.

Stig De Raedemaeker wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Derametal BV.

Volg Stig op zijn Instagram

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS