Formule 1

Stefano Domenicali: "Grote autofabrikanten hebben serieuze interesse in de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 25 januari 2021 06:25

De Formule 1 kent momenteel met Mercedes, Ferrari, Renault en Honda slechts vier verschillende motoren. Voor nieuwe autofabrikanten is een entree erg gecompliceerd en duur, maar volgens de nieuwe F1-directeur Stefano Domenicali staan er wel degelijk fabrikanten klaar om in te stappen. Het budgetplafond moet een instap makkelijker maken, al weet de Italiaan ook dat hybride systemen interessant zijn voor de technologie voor wegauto's.

Stefano Domenicali


"We voeren gesprekken met andere fabrikanten, maar namen kan ik op dit moment niet noemen", aldus Domenicali in een interview met Sky Sports F1. "Het zijn bekende en belangrijke fabrikanten die beseffen wat de waarde van de Formule 1 is. Waar veel merken zich richten op volledig elektrische auto's, ligt er ook een mooie toekomst voor hybrides. Als sport moeten we laten zien dat we willen investeren en tegelijkertijd duurzaam te werk kunnen gaan."

"Daarvoor moeten de kosten naar beneden en moet de hybride technologie in de Formule 1 relevant blijven voor straatauto's", aldus de Italiaan. "Behalve de technologie is de sport natuurlijk ook interessant op marketinggebied en om een imago op te bouwen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS