Formule 1

Maya Weug treedt toe tot F1 Academy 2024 met PREMA Racing

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 januari 2024 12:39

PREMA Racing heeft Maya Weug gecontracteerd voor de 2024 F1 Academy-serie, zo maakte het team vandaag bekend. Het lid van de Ferrari Driver Academy maakt de line-up van het Italiaanse team compleet voor de titelverdediging, nadat het in het eerste seizoen een dominante titel veroverde.

Maya Weug - F1 Academy 2024 - PREMA Racing

Weug werd 19 jaar geleden geboren in Spanje en heeft ook de Belgische en Nederlandse nationaliteit. Nadat ze op zevenjarige leeftijd begon met racen, kende ze een succesvolle kartcarrière en brak ze door naar de eenzitters door het Girls on Track - Rising Stars-programma te winnen, waarmee ze een plaats veroverde in de Ferrari Driver Academy.
In 2021 deed ze mee aan het Italiaanse Formule 4-kampioenschap en leerde ze de kneepjes van het vak, waarna ze in 2022 verschillende punten behaalde.

Vorig jaar verhuisde ze naar het zeer competitieve Formula Regional European Championship by Alpine, waar ze verschillende top 10-klasseringen behaalde en een rookie-overwinning veroverde. Met zoveel belofte kijkt Weug nu uit naar een spraakmakend seizoen in F1 Academy om haar groei en kansen voor de rest van haar professionele carrière verder te stimuleren.

Rene Rosin - Teamleider
"We hebben veel respect voor Maya als concurrente en we zijn altijd onder de indruk geweest van haar potentieel en prestaties. We zijn erg blij dat we haar nu eindelijk aan boord hebben voor het tweede seizoen van F1 Academy. Onze line-up is veelbelovend, met drie uitstekende racers en de steun van drie geweldige Formule 1-teams. We zijn trots op het vertrouwen dat we hebben gekregen en kunnen niet wachten tot het seizoen begint."

Maya Weug
"Ik ben super enthousiast om dit seizoen weer te beginnen! Ik weet zeker dat het een geweldig seizoen wordt om samen te werken met zo'n prestigieus team als PREMA in het tweede jaar van een interessante categorie als F1 Academy. Het is een grote eer om Ferrari dit seizoen weer te vertegenwoordigen en ik kan niet wachten om samen met de Academy en PREMA hard te blijven werken om het seizoen zo goed mogelijk voor te bereiden!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS