Karting • GK4 Kartseries

Sleepworld racetalent Delano de Ketele onverslaanbaar in Mariembourg: "Het was echt heel mooi"

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 oktober 2022 09:11

MARIEMBOURG – Delano de Ketele is met succes bezig aan zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de kartwereld namelijk de 125cc schakelklasse in de GK4 kartseries. Op het kartcircuit in Mariembourg liet de jonge Belg uit Wetteren weer eens zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden. Op de snelle piste van Karting Des Fagnes bemachtigde de snelle Belg de pole position, de overwinning in de eerste race, de overwinning in de tweede race en als klap op de vuurpijl ook nog eens de overwinning in de derde race. Kortom geen weekend om je voor te schamen. Met nog één race op de kalender maakt de 17-jarige Sleepworld-piloot nog vol op kans op de felbegeerde titel.

Delano de Ketele

Het circuit in Mariembourg is één van de favoriete van Delano, en dat is niet alleen omdat hij de baan zo mooi vindt: “Het is een circuit waar ik altijd heel erg rap ben”, zei de beloftevolle coureur uit Wetteren.

Het weekend begon zoals altijd op vrijdag met de trainingen: “Alles ging goed, in de vrije trainingen waren we zo snel. Alles ging zo goed, we hebben er echt een goed gevoel aan overgehouden. Op zondag viel ook alles op zijn plek en hadden we in de kwalificatie de snelste tijd en reden we in alle drie de races naar P1”, zo liet hij enthousiast weten.

“Meestal als het op vrijdag goed gaat, dan hebben we het goed voor elkaar en dan komen we goed mee voor de rest van het weekend.”
Tijdens de vrije trainingen is het belangrijk om een goede setup te zoeken. Bandenspanning omhoog of toch omlaag. Andere tandwielen, camber etcetera, noem het maar op. Hoewel De Ketele als een raket is begonnen in de schakelklasse leren hij, zijn vader Geert en zijn DDK team nog iedere week: “Er komt telkens meer en meer snelheid uit. We trainen ieder weekend zo hard mogelijk om een goed gevoel te krijgen en een goede afstelling te verkrijgen.”

“In de kwalificatie zat ik in mijn snelste ronde een beetje vast in het verkeer. Maar desondanks reed ik de snelste ronde met drie tienden verschil naar de tweede plek. Het was echt een hele snelle en goede ronde.”

De kwalificatie is natuurlijk één van de belangrijkste onderdelen van het raceweekend. Een vrije baan is hierbij essentieel. Om dit te bereiken moet je enigszins geluk hebben, maar ook mentaal goed voor de dag komen: “Voor de kwalificatie moet je je mentaal heel erg goed voorbereiden. Je bent heel lang op zoek naar een rondje waarin je snel bent en een vrij plekje hebt op de baan.”

Waar de kwalificatie een belangrijke sessies is, zijn de races natuurlijk het allerbelangrijkst: “De start van de eerste race was echt mooi. Ik had niet een hele snelle initiële start, maar ik was alsnog redelijk goed weg. Ik heb gewoon mijn rondjes kunnen rijden en heb ik gewoon banden kunnen sparen.”

“Ook in de tweede en derde race kon ik hetzelfde doen”, vertelde de Belg met een brede smile op zijn gezicht. “Dat is het voordeel van starten vanaf pole position.”

Dat het té makkelijk is wil de Ketele niet zeggen, maar hij moet wel toegeven dat hij de zaken weer goed voor elkaar had. Iedere sessie leiden en met de hoofdprijs naar huis gaan is niet mis. "Het was echt heel mooi"

Delano de Ketele

Het lange seizoen wordt eind volgende maand afgesloten op het circuit van Genk in het noorden van België. De Ketele heeft dus nog ruim een maand om zich optimaal voor te bereiden op het laatste weekend van het kampioenschap, er hangt veel van af. De snelle Belg staat er immers met enkele punten voor op de tweede plaats goed voor in het GK4-kampioenschap en houdt zijn titelaspiraties in leven: “We gaan zoveel mogelijk trainen en natuurlijk ook veel trainen in de sportschool zodat we echt in topvorm zijn.”

Delano de Ketele bedankt zijn vader Geert voor het afstellen en onderhouden van de kart. De steun van zijn familie en suporters. Daarnaast wil hij graag zijn hoofdsponsors Sleepworld.be, mykart.be, Total energies Wetteren bedanken voor de ondersteuning. Verder Gil Mertens en Claude Bal voor de top Vortex motoren en TK Racing van Kurt Timmermans voor het mogen gebruiken van de infrastructuur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS