Karting • GK4 Kartseries

Rosanne den Drijver draait pech om in Mariembourg: klinkende zege in Ladies-klassement!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2023 14:15

MARIEMBOURG – Op hetzelfde circuit als dat van haar pechweekeinde van een paar weken geleden, nam kartster Rosanne den Drijver zondag revanche tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series. De veertienjarige coureur uit Naaldwijk, gesteund door MeeGaa Substrates, was op het circuit van Mariembourg de beste lady in de Senioren-klasse Formula Honda 9PK. En daarmee claimde ze de overwinning in het ladies klassement.

Rosanne den Drijver

“Dit is geweldig natuurlijk. Zeker na de pech tijdens de kwalificatie”, zei een blije Rosanne. “De motor was kapot. We hebben er daarna natuurlijk een nieuwe motor op gezet, maar ik moest tijdens de race wel van de 21ste plek komen.

Al gauw bleek dat ze een uitstekende snelheid had. “Bij de start pakte ik meteen vijf posities. Daar was ik heel blij mee. Ik was daarna een heel stuk sneller dan de groep voor mij. Toen ik voor een groepje uitkwam, begon ik vrij te rijden. Uiteindelijk heb ik gebatteld naar P6 overall.”

Dat ze nog zo ver naar voren was gekomen, had de snelle Zuid-Hollandse niet echt verbaasd. “Ik zat er tijdens de trainingen sowieso al goed bij, top zes, top acht. Ik wist dat het nog beter kon, want het waren nog niet de ideale rondjes. Ik maakte wat foutjes bij het remmen en het insturen van een paar bochten.”

Haar zesde plek in de race betekende de overwinning in het ladies-klassement, haar eerste dit seizoen. Een genoegdoening voor de eerste ronde van het NK IAME van een paar weken geleden, ook in Mariembourg.

Rosanne den Drijver

“Toen had ik een DNF (uitvalbeurt, red.) omdat het spruitstuk van mijn de motor kapot was”, legde Rosanne uit. “Omdat ik vandaag door de kwalificatie moest komen van P21 zag het er niet goed uit. Ik hoopte natuurlijk dat het niet weer zo’n weekend zou worden als de vorige keer. Gelukkig ben ik heel goed teruggereden. Daar ben ik echt tevreden over.”

Voor Rosanne wordt haar volgende wedstrijd de tweede ronde van de GK4 Kart Series. Die vindt over ruim een maand plaats op het circuit van Genk. Ze bewaart goede herinneringen aan de beroemde Belgische piste waar vroeger ook Max Verstappen veel racete. “In Genk had ik vorig jaar mijn eerste overwinning in de regen. Dat zou ik graag eens overdoen!”

Rosanne, die dit seizoen behalve de GK4 Kart Series ook het NK huurkarts rijdt, keek al uit naar die wedstrijd. Voordat het zover is, gaat ze eerst nog veel trainen. Als het even kan ook in Genk. “En dan maar hopen dat dan wel alles goed gaat en ik weer een mooi resultaat kan pakken!”

Rosanne bedankt haar vader en moeder, KWM - Mathieu, Bob en Berend, haar team PdB Racing en haar sponsors.

Rosanne den Drijver wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door MeeGaa Substrates, Fibercell, Desch, Van Tuijl, autorijschool Stoer, Storm Concepts, CM Staal en Martijn de Brabander Schilderwerken. Via de website www.roosracing.com zijn alle belevenissen van Rosanne te volgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS