Karting • GK4 Kartseries

Rocco Coronel wordt steeds sterker: deze keer mooie winst in Venray: "Had ik niet verwacht"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 mei 2021 11:06

VENRAY – Rocco Coronel liet afgelopen weekeinde in Venray op overtuigende wijze opnieuw zijn talent zien. Tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series won de tienjarige zoon van de autocoureurs Tom Coronel en Paulien Zwart het dagklassement in de Mini Parilla-klasse. Dat deed hij met de poleposition, een tweede plaats en twee raceoverwinningen. Met name de manier van racen was indrukwekkend. de jongste telg uit de racefamilie van Coronel heeft een snelle ontwikkeling meegemaakt de afgelopen periode.

Rocco Coronel

“Het is heel goed gegaan. Dagwinnaar”, zei Rocco, die in Venray had laten zien als karter weer een stap te hebben gezet. “Dit had ik niet echt verwacht. Ook omdat ik hier niet echt vaak heb gereden de laatste tijd.” Wel was het talent uit Eemnes goed voorbereid. Een week eerder had hij op hetzelfde circuit als voorbereiding een clubrace op het circuit van Venray gereden. Toen was hij nog derde geworden. (lees verslag)

Blijkbaar had hij daar samen met begeleider Bjorn en monteur Rob veel geleerd, want nu was hij de beste. “Omdat we hier vorige week ook al hadden gereden, hadden we de afstelling dit weekend meteen goed. In de trainingen was ik daardoor meteen snel. Ik reed de snelste rondetijd die ik hier ooit heb gereden; 53.6.” Zo kon hij met het nodige zelfvertrouwen aan de kwalificatie beginnen. Rocco denderde vervolgens linea recta naar de poleposition.

Race 1 ging ‘redelijk’, zoals Rocco het omschreef. “Want de baan was heel nat en we hadden daarvoor niet helemaal de goede bandenspanning. Het was glibberen en glijden. Bij de GK4 moeten we ook in de regen op slicks rijden. En deze baan is heel anders dan andere kartbanen. Je weet echt niet wat hier gaat gebeuren.”

“Ik startte als eerste. De eerste paar rondjes gingen wel goed, maar ik keek te veel achterom. Daardoor verloor ik mijn concentratie en verloor ik een plaatsje. Ik moest de tweede plek ook nog een beetje verdedigen, maar gelukkig heb ik die plek vast kunnen houden.”

“Race 2 ging daarna wel goed. Ik startte als eerste, maar het was tricky omdat het een natte baan was. Gelukkig verloor ik er geen plekken mee. Ik vind in de regen rijden soms nog best moeilijk”, bekende hij. Rocco was daarbij in gevecht met Jason Bralić en Mees Houben. Het bleef stuivertje wisselen en het was een mooie show van deze drie toppers. Coronel had zijn race goed opgebouwd en verschalkte eerst Bralić en in de eindfase Houben. “Later in de race ging het wel een heel stuk beter, ook toen ik meer grip kreeg. En zo heb ik toch gewonnen.”

Voor de derde race zat het met de snelheid wel snor. De baan was inmiddels helemaal droog en dankzij de uitstekende afstelling van zijn kart had Rocco veel grip. “Ik ben als tweede gestart en heb de eerste plek bij de chicane in de eerste ronde al gepakt. Dat gaf wel een kick.”

Toen moest hij nog wel de rest van de race de koppositie zien vast te houden. Dat betekende geconcentreerd blijven, geen fouten maken en, zoals Rocco in de tweede race wel geleerd had, niet te veel achteromkijken. “Ik vond het niet moeilijk om op kop te blijven rijden, want ik had een heel grote voorsprong. De race was daardoor niet heel moeilijk. Omdat de baan echt droog was, had ik heel veel grip. Supervet dat ik nu het dagklassement heb gewonnen.”

Rocco Coronel en moeder Paulien Coronel


Terwijl vader Tom Coronel in actie kwam in Slowakije, was ditmaal zijn moeder Paulien Zwart getuige van de prestaties van zoon Rocco. "Ik ben trots op hem, Rocco heeft het super gedaan. Ik vond de tweede race heel spannend en daar heeft hij tactisch gereden. Hij heeft ook weer veel geleerd en veel progressie gemaakt. Het is ook leuk om te zien, dat alle mini-rijders na de race allemaal weer met elkaar als vriendjes spelen."

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door Dijkstra/Draisma Bouwgroep en Coronel Kart Racing in Huizen. “Ik bedank Bjorn, Rob en mama en papa, mijn zus Carmen en de hele familie en de sponsoren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS