Karting • GK4 Kartseries

Rocco Coronel is bijna elk weekend op een circuit te vinden: met zijn vader Tom Coronel mee naar autoracen of zelf karten

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 september 2022 02:22

Rocco Coronel was afgelopen zaterdag samen met zijn vader Tom Coronel bij de Eurol Hellendoorn Rally en zagen Jos Verstappen debuteren in zijn eerste Rally in Nederland. Bovendien gaat Rocco geregeld mee met Tom naar diens autoraces, zoals onlangs toen Tom de TCR Europe-race won op de Nürburgring (filmpje). Toch is Rocco ook dit seizoen weer het meeste van zijn tijd in de weekenden op de kartbaan te vinden met zijn begeleider Bjorn Bakker van SignMind Racing. Nadat hij vorig seizoen kampioen werd bij de Mini's, maakte de jongste telg van de familie Coronel dit seizoen de promotie naar de Junioren. Hij komt uit in de competitieve IAME X30 Junior Nationaal klasse en boekte zijn meest recente succes op het Noord-Brabantse circuit de Landsard middels een podiumplaats. We kijken terug met het jonge talent. Na een aantal moeizame races stond de 12-jarige coureur uit Eemnes weer te pronken op het podium.

Rocco Coronel

Vorig seizoen won Coronel het kampioenschap in de Mini’s en hij rijdt dit seizoen bij de Junioren. Het was niet altijd even makkelijk, maar tijdens de wedstrijd van de GK4 Kart Series op Eindhoven leek Coronel helemaal in zijn element. Op zaterdag waren de omstandigheden op zijn zachtst gezegd erg verraderlijk vanwege de aanhoudende regen. “Het was echt rot weer. Het ene moment is het kurkdroog en willen we op de slicks gaan starten. Maar nog geen vijf minuten later is het keihard aan het regenen en moesten we weer wisselen naar de regenbanden. Voor mij is het niet zo zeer stressvol, maar het is vooral heel erg irritant. Dan heb ik liever dat het de hele dag droog is of de hele dag nat is.”

Gelukkig had de coureur van SignMind Racing op vrijdag al getraind. “Het was droog, maar het was wel wat kouder en bewolkt. De kart lag gelukkig wel heel goed en hij had lekker wat grip. Dat was natuurlijk heel erg fijn.”

“De kwalificatie kon beter”, zo liet de jonge karter met de opvallende knal oranje helm weten. “In mijn beste ronde schoot ineens de ketting van mijn koppeling af en kon ik dus niet meer verder. Dat was natuurlijk ontzetten vervelend.”

Rocco Coronel

“De eerste race mocht ik vanaf de derde positie starten. Het was een natte baan en ik mocht aan de binnenkant starten”, normaal gesproken is dat een voordeel voor de coureurs, maar nu lag dat toch écht anders. “Het was ontzettend chaotisch en ik werd door allemaal mensen aangetikt en toen viel ik terug naar de zesde positie. Bij de eerste bocht vloog ik bijna over iemands achterkant heen, dat moest ik echt zien te ontwijken. Voor de rest ging het wel prima en had ik een goed tempo.”

Voor de tweede race mocht Rocco starten vanaf de tweede positie. Bij de start behield hij deze positie. “Dat was fijn. Best wel wat ronden later schoot de koploper van de baan af en toen lag ik op de eerste positie. Helaas had ik een klikbumper en verloor ik wat posities omdat ik dus drie seconden straf had vanwege de klikbumper.”

In de allerlaatste race mocht Rocco vanaf de tweede positie starten. En dat betekende ook starten van de ongunstige buitenkant. Bij de start was het dringen geblazen. “Daarna ging het eigenlijk heel erg goed. Ik reed een goede race en kwam als tweede over de eindstreep. Ik ben ontzettend blij dat ik weer een beker mag ophalen, papa en ik zijn flink bekers aan het verzamelen dit seizoen.”

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door: Dijkstra/Draisma Bouwgroep, Jouw-Pensioen.nl, Barbier Rogier Laren, JBL en Coronel=Fun Kart Racing in Huizen. “Ik wil naast alle sponsoren ook graag Bjorn Bakker, Rob Knegt en het hele team van SignMind Racing bedanken voor alle steun en vertrouwen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS