Karting • GK4 Kartseries

Roberto Baas maakt zich op voor seizoen in de competitieve IAME X30 Junioren met WJS Racing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 januari 2023 14:35

HUIZEN – Voor Roberto Baas was de huldiging van het NK IAME en de GK4 Kart Series in Huizen zondag de bevestiging dat hij een uitstekend debuutseizoen in de X30 Junioren Nationaal-klasse achter de rug had. De dertienjarige rijder uit Kalmthout pakte een aantal podiumplaatsen in de GK4 Kart Series en eindigde daardoor knap als derde in de eindstand. Bovendien werd hij derde rookie in het NK. Feiten om trots op te zijn als debutant.

Roberto Baas

Roberto nam de twee bokalen voor zijn derde plaatsen bij de GK4 en de rookies in het NK dan ook graag en dankbaar in ontvangst bij de indoorkartbaan van Coronel. Weer bekers voor zijn toch al zo volle prijzenkast. “Superleuk natuurlijk. Weer een beker erbij is altijd leuk”, zei Roberto even later.

Toch had hij het gevoel dat die bekers niet helemaal zijn kracht in het NK van afgelopen jaar weerspiegelde. “Ik had in het NK wel verwacht beter te presteren, maar ik heb aardig wat pech gehad. Dat was jammer. Maar op zich ging het wel goed.”

Omdat 2022 zijn eerste jaar bij de Junioren was, stond het jaar vooral in het teken van leren en ervaring opdoen. Dat is gelukt, concludeerde Roberto. “Ik vond het een heel leerzaam seizoen, zeker voor mijn eerste jaar in de X30. Naast mijn derde plaats bij de rookies, ben ik twee keer derde geworden in de GK4. Dat was prima.”

De ervaring die hij het afgelopen seizoen opdeed en zijn bij vlagen uitstekende resultaten, hebben bij Roberto voor veel zelfvertrouwen gezorgd voor komend seizoen. Logischerwijs gaat hij als dertienjarige coureur in de IAME X30 Junioren-klasse racen.

Roberto Baas

Bij Coronel in Huizen blikte hij ambitieus vooruit. Allereerst zijn programma: Roberto gaat opnieuw het Nederlands kampioenschap rijden. Daarnaast gaat hij ook uitkomen in het prestigieuze en traditioneel zeer sterk bezette IAME Benelux-kampioenschap. Uiteraard moeten zijn prestaties verder verbeteren. Daar streeft zijn team WJS Racing naar, maar zeker ook Roberto.

“Ik hoop wat meer podiumplaatsen dan vorig jaar te behalen en misschien een plek in de top drie van het NK. Als dat lukt, zou dat echt heel mooi zijn. Ik weet niet precies wat ik kan verwachten, maar een paar podiumplekken moet wel lukken.”

Daarmee toonde hij zich misschien wat al te bescheiden, want gebaseerd op zijn prestaties van de afgelopen jaren, waarin hij onder andere Nederlands kampioen werd in de Mini Parilla-klasse, en de manier waarop hij zich afgelopen jaar in zijn debuutseizoen voorin manifesteerde, is het geen gek idee dat hij dit jaar consequent voorin kan meedoen. Roberto zelf bleef bescheiden en wilde vooral niet te veel op de zaken vooruitlopen. “We gaan het wel zien. Ik doe gewoon mijn best en hopelijk komen dan de prestaties vanzelf!"

Roberto Baas wil graag teambaas Willem Jan (WJS Racing), Sinan en iedereen bij het team, zijn sponsoren, zijn ouders en familie bedanken. Roberto wordt in hun race-activiteiten ondersteund door Koel Vrieshuis Reimerswaal en Road 2 Formula.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS