Formule 1

Red Bull voegt voor Imola 'zo veel mogelijk capaciteit' toe aan RB16B

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 april 2021 04:10 • Print artikel

Red Bull Racing heeft al ontwikkelingen klaar voor de Grand Prix in Imola en zal daar 'zo veel mogelijk capaciteit' toevoegen in een poging om een voorsprong op rivaal Mercedes op te bouwen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1

Max Verstappen werd in Bahrein geklopt door Lewis Hamilton, maar het tempo dat de Nederlander gedurende de drie dagen in Sakhir liet zien, liet geen twijfel bestaan over het sterke prestatieniveau van Red Bulls RB16B.

De equipe uit Milton Keynes blijft evenwel niet stilzitten en is van plan om al in Imola, later deze maand, een update-programma voor haar auto uit te rollen. "Er staan al wat ontwikkelingen op stapel voor Imola, en nog meer voor de volgende races, dus het is nu een gevecht op twee fronten", legt Red Bull-hoofdingenieur Paul Monaghan uit. "We moeten deze auto op de grond zetten en zodanig laten lopen dat die geen haperingen veroorzaakt. We zullen zoveel mogelijk capaciteit in de auto stoppen als we kunnen voor Imola."

"Ons lot hebben we zelf in de hand en we kunnen niet be´nvloeden wat Mercedes, McLaren, Ferrari en alle anderen willen doen. Dus we moeten gefocust blijven."

Ondanks het resultaat van de race van afgelopen weekend leek de Honda-aangedreven RB16B van Red Bull in Bahrein over het algemeen een beter pakket te zijn dan dat van Mercedes voor de W12. Maar Monaghan benadrukt dat het belangrijk is om zich te blijven ontwikkelen gedurende, zoals hij verwacht, een lang seizoen van gevechten tegen Mercedes. "We hebben een aantal gebieden ge´dentificeerd waarop de auto verbeterd kan worden en daar concentreren we ons op. We kunnen niet be´nvloeden wat de anderen doen, dus we moeten de auto gewoon blijven ontwikkelen, we moeten hem kogelvrij maken."

"Het wordt een lang gevecht tijdens een lang seizoen, en we hebben hier in Bahrein niet gewonnen en niet verloren. Er heerst een gevoel van teleurstelling in de pitbox, dat wordt door iedereen gevoeld, maar we hebben een snelle auto, we hebben een fantastisch stel coureurs, we hebben een goed team en iedereen is zich ervan bewust dat we het hele kampioenschap een uitdaging gaan vormen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS