Karting • GK4 Kartseries

Quinty en Lynn Pen pakken bekers in Ladies-klassement NK IAME: samen op het podium!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 maart 2023 17:07

MARIEMBOURG – Stonden ze mooi weer samen op het podium in het Ladies-klassement van de Formula 9pk tijdens het NK IAME. De zusjes Quinty en Lynn Pen uit Enschede. Quinty (14) won het klassement en Lynn (13) werd derde. Bepaald een lekker begin van het seizoen, zo kun je stellen.

Quinty en Lynn Pen

Beide zusjes waren verbaasd dat ze meteen zo goed presteerden, in wisselende weersomstandigheden nog wel. Lynn was misschien nog wel het meest verbaasd. Zij kreeg afgelopen seizoen met een flinke rugblessure te maken die nog steeds niet helemaal genezen is.

“Ik heb nu overal warmtepleisters op mijn rug en daardoor gaat het beter. Dan worden de spieren warm en dat maakt echt verschil”, zei Lynn kort na de huldiging op het circuit van Mariembourg in België. “Dan heb ik niet zo’n last van mijn rug. Maar ik had echt niet gedacht dat ik derde zou worden bij de ladies. Wel rijd ik nu gemakkelijker. Ik heb in de winter heel veel getraind op de kartbaan van Oldenzaal.”

Voor Lynn was haar podiumplaats een fraaie opsteker met het oog op de eerste race in de GK4 Kart Series. Die wordt over een maandje gehouden en zij gaat zich dit seizoen richten op dat kampioenschap. Daar hoopt ze uiteraard ook podiumplaatsen te kunnen scoren. “Als het zo doorgaat, moet dat kunnen lukken.”

Haar zus Quinty streeft uiteraard hetzelfde doel na, zeker na haar prestatie van zondag. Wie kan winnen, weet dat-ie een uitstekend snelheid heeft. Al had ze er wel voor moeten knokken op de piste in Zuid-België. “In de ochtend ging het niet echt heel goed met de rondetijd en had ik verwacht dat ik tweede zou worden”, zei Quinty.

Quinty en Lynn Pen

“Toen is Rosanne (den Drijver, red.) uitgevallen en ben ik eerste geworden. Het was wel spannend op het eind. Ik had Marith (Schuurman, red.) achter me zitten. Ik denk: als ik nu vol gas ga, dan moet ik kunnen winnen. Ik was wel wat zenuwachtig, dus ik was echt blij toen ik over de finish kwam!”

Daarmee had ze een listig weekeinde op de best denkbare manier afgesloten. “Dat we in wisselende omstandigheden moesten rijden, was wel moeilijk”, bekende ze. “Maar door de wedstrijd van vandaag leer ik de baan beter kennen.”

Lynn vond het leuk, die wisselende omstandigheden. Ze houdt bovendien van het rijden op een natte baan: “Ik vond het niet moeilijk. Ik ben gewend om in Oldenzaal, waar ik altijd train, met slicks in de regen te rijden. Dan is dit wel makkelijk voor mij met de regenbanden.”

Quinty: “Nu veel trainen in Oldenzaal en dan vol gas hier weer!” Uiteraard was de zege goed voor haar zelfvertrouwen. “Ik hoop dat ik ook eerste word in de volgende wedstrijd, in het GK4. Die is ook op het circuit van Mariembourg.”

Quinty en Lynn Pen bedanken Racing Team Pen, hun ouders, hun familie, Kartbaan Oldenzaal, Peter Bult en zijn familie en hun monteurs Bob Klein Vuursink, Richard Hergink en Tom Roelof. Kevin en Wesley voor het inpakken van onze materialen. Verder alle sponsoren Mike Multi, UFP by Jan Mark, Dream Fireworks, Dream Energy, Biemold Elektro, Fashion 53, Opa en Oma Poes, Opa IJs, Peter en Sandra en Ome Henk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS