Karting • Chrono

Quinn Winkel heeft een topjaar achter de rug: P3 in de KZ2-klasse en een goedlopend bedrijf gestart

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 februari 2023 19:50

VENRAY - Quinn Winkel, de 22-jarige karttopper uit het Gelderse Beneden-Leeuwen, werd afgelopen weekeinde in Venray gehuldigd voor zijn derde plaats in de koningsklasse KZ2 (125cc schakelkarts) van het NK karten. Naast zijn prestaties op het circuit, gaat het hem daarbuiten ook goed af. Porsche, Ferrari, Aston Martin, Audi: het komt allemaal voorbij in zijn gloednieuwe eigen zaak: QC-Detailing

Quinn Winkel

Quinn reed in 2022 zijn eerste seizoen voor het team van Stan Pex, nadat hij in 2021 voor CRG had gereden. Hij heeft geen spijt van de overstap: “Aan het einde van 2021 zijn we gesprekken gaan voeren met Stan en Richard. Toen heb ik besloten om bij Stan Pex Chrono en DKM te gaan rijden. Het NK in Berghem begon echt fantastisch.”

Het 22-jarige karttalent liet er geen gras over groeien en ging er direct met de dagoverwinning vandoor. “We hebben dit seizoen veertien finales gehad en daarvan ben ik er dertien in de top vier geëindigd. We hebben het hele seizoen heel constant gereden. Samen met mijn teamgenoten Coen Doorn en Jeffrey Fikse zaten we er het hele seizoen goed op.”

Het kampioenschap werd gedomineerd door de teamgenoten van het team van Stan Pex. “Af en toe een overwinning meepakken en ieder weekend strijden om het podium is natuurlijk geweldig. Aan de ene kant denk ik dat er meer in had gezeten, maar als ik dan kijk naar Coen… Die is zo goed. Van hem valt moeilijk te winnen. Het was mooi om met hem de strijd aan te gaan en we gunnen elkaar alles.”

Quinn Winkel


“We rijden ieder weekend met het doel dat één van ons twee wint. Dit seizoen trok Coen aan het langste eind. Ik hoop dat ik komend seizoen nóg sterker uit de startblokken kan komen, het momentum kan vasthouden en er ieder weekend te staan, anders word je geen kampioen.”

Quinn Winkel start samen met vriend Cas van Kaauwen QC-Detailing!
Onlangs heeft Quinn samen met zijn goede vriend Cas van Kaauwen QC-Detailing opgericht. Door de werkzaamheden die de onderneming vereist, rijdt Quinn komend seizoen alleen nog maar in het NK en laat hij de DKM achter zich liggen.

Quinn Winkel start samen met vriend Cas van Kaauwen QC-Detailing


“We zijn een bedrijf je begonnen in het high-end detailen, het fabrieksnieuw maken van auto’s. We maken de auto’s die bij ons binnenkomen helemaal als nieuw, zowel interieur als exterieur inclusief alles onder de motorkap. We lopen alle onderdelen langs en zorgen dat nergens nog een krasje te vinden is. Het maakt niet uit hoe oud de auto is, of dat de auto een ton kost of vijfduizend euro, alle auto’s brengen we terug in de originele staat.”

Het duo is pas een paar maanden bezig, maar heeft al aardig dikke auto’s mogen verwelkomen in de showroom in Beneden-Leeuwen. Porsche’s, Ferrari’s, Audi’s, Aston Martins, alles komt voorbij. Maar naast de peperdure bolides ‘komen er natuurlijk ook gewoon Volkswagen en Renaults bij ons langs’.

Naast het detailen, polijsten, reinigen en coaten van auto’s is het bij QC-Detailing ook mogelijk om een auto bij QC-Detailing te kopen: “Als klanten een bepaalde auto willen hebben, dan gaan we de auto gewoon zoeken. We zorgen dat ze de auto dan krijgen, we importeren de auto dan en zorgen we ervoor dat de klanten de auto’s zonder al te veel moeite zo goed als nieuw kunnen krijgen.”

Het succes van Quinn en Cas blijft niet onopgemerkt. Naast dat ze al aardig wat volgers hebben op sociale media, zijn ze een tijdje geleden benaderd door Stipt Polish Point met de vraag of ze hun producten willen verkopen. “Iedereen is welkom om een keer een bakkie koffie te komen drinken bij ons en om even te kijken wat we allemaal doen.”

De doelen voor komend seizoen staan al vast voor Quinn: “Verder racen bij Stan, het bedrijf laten groeien en kampioen worden!”

Quinn bedankt Jeroen Kramp, Sander Dekkers, Stan en Richard Pex (SP Motorsport) en zijn ouders en alle sponsoren voor de steun het afgelopen seizoen.

Quinn Winkel wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Riwi Plafonds en Wanden
CMI
Impro Bouw
Van de Pol
Alphega Apotheken
Krechting Installaties en Dakwerken
Frank Roelofs Fysiotherapie
Dalhem Ribba Europe

Wil je uw auto weer als nieuw hebben? Bezoek dan eens de website van Quinn Winkel en Cas Kraauwen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS