Karting • Chrono

Bliksemstart voor Quinn Winkel in koningsklasse van NK karting: "Constant stuivertje wisselen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 april 2022 01:17

BERGHEM – Quinn Winkel kende een bliksemstart van het Nederlands kampioenschap KZ2 van Chrono Karting. De 21-jarige karttopper uit Beneden-Leeuwen snelde op het circuit van Berghem naar de dagoverwinning en gaat nu aan kop in de koningsklasse.

Quinn Winkel en Jeroen Kramp

Het was een constante strijd voorin, waarin hard werd gevochten om elke meter. In de slotfase was het nog altijd koffiedik kijken wie zou gaan winnen. Quinn was in gevecht met vooral zijn teamgenoot Coen Doorn en Guust Specken, en gedrieën maakten ze er een enerverende race van.

“Toen ik in de slotfase de leiding overnam van Coen kwam Guus mee. In dezelfde bocht waar ik Coen inhaalde, haalde Guust mij in, maar die schoot een beetje wijd, dus ik dacht: ik kruis hem terug. Coen ging ook mee en daardoor werd ik gesandwhicht. Ik had al een gevoel dat het niet goed zou gaan in laatste bocht ging het ook niet goed. Coen en Guust vlogen over elkaar heen en gingen samen de banden in.”

Hoezo had hij de crash zien aankomen? “We zaten te dicht bij elkaar. We zaten met zijn drieën op een plek waar je maar in je eentje kunt rijden. Dat is niet echt een plek om in te halen, maar Coen zag zijn kans en deed wat iedere coureur zou doen. Deze keer pakte het niet goed uit voor hem en voor mij wel.”

“We waren met z’n drieën aan het vechten en ik merkte in het begin van de race dat ik de overhand had. Daarom kon ik Coen uiteindelijk inhalen en op één rijden. Maar goed, Guust zat echt constant in mijn nek en toen hij hem erlangs zette, kon ik geen kant op. Toen ze er eenmaal afvlogen, was het een toertje naar de finish. Het was gewoon hoofd naar voren en de race uitrijden. Jeffrey Fikse kwam wel nog even heel dicht op mijn bumper, dus ik moest wel een paar bochten verdedigen. Hij reed ook hartstikke hard. We gaan gewoon een mooi jaar tegemoet.”

De enorm sterke competitie in de eerste race van het kampioenschap belooft het nodige spektakel voor de rest van het seizoen. Quinn heeft alvast de zekerheid dat hij met SP Motorsport voor een absoluut topteam uitkomt. Teamgenoot Coen is één van zijn grootste concurrenten en het wederzijdse respect is groot.

Quinn Winkel

“We waren dit weekend even snel. Het was constant stuivertje wisselen en vandaag zat ik er gelukkig een keer echt bovenop. We hebben vorig jaar gezien dat Coen hier oppermachtig was, dus om Coen hier dan te verslaan, dat is echt gaaf. Natuurlijk is het ook mede dankzij zijn crash; gelukkig heeft hij er niks aan overgehouden. Maar ook zonder die crash had ik wellicht kunnen winnen. Deze staat gelukkig.”

Behalve het NK rijdt Quinn dit seizoen ook het EK en het DKM. In dat laatste kampioenschap komt hij uit in de categorie DSKC. “Dat leek ons samen met Stan (teammanager van SP Motorsport, red.) een logische keuze. Ook omdat ik pas zes jaar kart, en ik ben nu 21. Dus ik ben best laat begonnen, ik race nu tegen jongens die nu net zo oud zijn als dat ik was toen ik begon met karten. Het gaat echt een mooi seizoen worden!”

Quinn bedankt zijn ouders en Jeroen en Dennis Kramp.
Quinn Winkel wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Riwi Plafonds en Wanden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS