Karting • GK4 Kartseries

Podium voor Roberto Baas en zus Isabella is op tijd hersteld van blessure! Klaar voor IWF 2022 in Le Mans

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 oktober 2022 11:28

MARIEMBOURG – Voor Roberto en Isabella Baas was de zesde ronde van de GK4 Kart Series een enerverend weekeinde. Op het circuit van Mariembourg lieten broer en zus uit Kalmthout (B) hun snelheid zien in respectievelijk de IAME Junioren Nationaal- en de IAME Senioren-klasse zien. Roberto scoorde een verdiende podiumplaats; Isabella kwam terug na een elleboogblessure en zag volop goede aanknopingspunten voor het naderende WK IAME in Le Mans.

Roberto Baas

“Het resultaat is op zich wel goed, de derde plek in de finale”, constateerde Roberto tevreden. “Ik had misschien wel tweede kunnen worden, maar ik maakte een fout in de finale. Ik nam te veel de kerbs en gleed een beetje weg. Daardoor werd ik ingehaald. Ik lag op dat moment tweede achter Mats Broeren.”

Ondanks die verloren plek was Roberto (13) tevreden. “Want normaal gesproken gaat het in Mariembourg minder goed op het droge. Het circuit ligt me niet zo goed. Maar ik denk dat ik een goede setup had met de kart”, dankte hij impliciet zijn team WJS Racing waar hij al jarenlang topresultaten boekt.

Voor Robert was zijn podiumplaats de bevestiging dat het met zijn vorm wel goed zit. En dat is zeker nu belangrijk aangezien hij volgende week het WK IAME gaat rijden in Le Mans. “Ik denk dat het heel leuk gaat worden, maar wel moeilijk. ‘Le Mans’ is één van mijn favoriete banen en het WK is meestal wel leuk. Dit wordt mijn derde deelname. Ik wil in de A-finale komen. De top tien wordt moeilijk, maar ik hoop zo natuurlijk zo ver mogelijk te komen.”

Ook zijn oudere zus Isabella (16) neemt deel aan het WK, in de IAME Senioren-klasse. Uiteraard keek ook zij reikhalzend uit naar het jaarlijkse evenement waar de beste IAME-rijders van de wereld het in diverse klassen tegen elkaar opnemen.

Isabella Baas

Voor Isabella was de zesde ronde van de GK4 Kart Series vooral de bevestiging dat ze goed herstellende is van de elleboogblessure die ze eerder dit seizoen opliep tijdens een crash in haar kart. “Mijn bot in mijn rechterelleboog is beschadigd”, verduidelijkte ze. “Tijdens een race in Genk kwam iemand bovenop mijn arm terecht. Daarna heb ik twee maanden niet meer kunnen rijden. Nu gaat het weer en met mijn elleboog zou het volgens de dokter helemaal goed moeten komen.”

Tijdens de races in Mariembourg had ze een beetje pech, maar in de laatste race ging het goed. Isabella: “In de eerste race mocht ik als zevende starten, maar ben ik er twee keer rechtdoor er afgeduwd met een lekke band als gevolg. Gelukkig heb ik toch nog de race kunnen uitrijden en zo ben ik veertiende geworden. In race twee ben ik van vijftiende geworden en in race drie ben ik van twaalf naar elf gereden.”

“Ik had zeker een goede snelheid. Eigenlijk mocht ik nog niet rijden, maar ik wilde graag weer beginnen. Het was voor mij vooral een training om te kijken of het gaat met het oog op Le Mans. En het gaat wel. Het doet nog wel een beetje pijn, maar het is goed te doen. Ik denk dat het wel goed gaat komen op Le Mans. Dat zegt mijn gevoel. Het ging gelijk weer goed. Dat had ik wel verwacht, want karten verleer je niet!”

Roberto en Isabella Baas bedanken WJS Racing en hun ouders.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS