Formule 1

Pierre Gasly lijkt te opteren voor langer verblijf bij AlphaTauri: "Een hele andere samenwerking dan met Toro Rosso"

Uitgegeven door Bart • 20 september 2020 11:09 • Print artikel

Hoewel Alex Albon steeds beter in zijn vel komt te zitten als teamgenoot van Max Verstappen, wordt Pierre Gasly regelmatig in verband gebracht met een terugkeer naar Red Bull. Zijn overwinning in Monza heeft daar zeker aan bijgedragen. Terug op het oude nest van AlphaTauri, voorheen Toro Rosso, voelt de 24-jarige Fransman weer de steun die hem tot grootse daden stuwt. Waar Gasly eerder openstond voor een terugkeer naar Red Bull, lijkt hij nu te opteren voor een langer verblijf bij AlphaTauri.

Pierre Gasly


AlphaTauri is niet meer het kleine zusje en komt steeds dichter in de buurt van Red Bull. "De ambitie en de wil om te presteren zijn hoog bij AlphaTauri", aldus Gasly in een interview met Motorsport.com. "Het is een andere samenwerking dan destijds tussen Toro Rosso en Red Bull. Het is een interessant project. Red Bull is duidelijk het beste team van de twee, maar AlphaTauri heeft zeker de ambitie om ook op dat niveau te komen."

Aan die ambitie wil Gasly zijn bijdrage leveren. "We weten hoe lang het duurt om een eigen identiteit en status op te bouwen. Dat vergt tijd, maar we zullen niet meer het kleine zusje zijn. We proberen onze plaats in de Formule 1 zelf af te dwingen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS