Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

PREMA tekent Rashid Al Dhaheri voor Formule 4-programma 2024: "Veel geleerd"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 3 januari 2024 12:57

PREMA Racing kondigt aan dat Rashid Al Dhaheri in 2024 met het team deelneemt aan een volledig Formule 4-programma, inclusief het Italiaanse Formule 4-kampioenschap en het Euro4-kampioenschap.

PREMA Racing Rashid Al Dhaheri

De 15-jarige coureur uit de Verenigde Emiraten maakte zijn competitiedebuut in mei vorig jaar, slechts een paar dagen nadat hij 15 jaar was geworden, maar toonde al snel opmerkelijk potentieel en maakte gedurende het seizoen progressie en behaalde talloze punten, waaronder verschillende top 5-klasseringen en rookie-podia. Hij behaalde ook een podiumplaats in de Macau Grand Prix Formule 4-race, voordat hij zijn eerste F4-zege behaalde in het Zuidoost-Aziatisch kampioenschap.

Zijn loopbaan in de kart was net zo indrukwekkend, met de WSK Super Master Series en Champions Cup-titels in Mini en OKJ. In het seizoen 2024 zal hij de auto #14 blijven besturen in de Italiaanse en Europese series, terwijl hij ook zal deelnemen aan andere evenementen die te zijner tijd zullen worden aangekondigd.

Angelo Rosin - Teamleider
"Rashid had een uitdagend seizoen in 2023. Hij kwam uit in de meest competitieve F4-series en moest het opnemen tegen een aantal ervaren concurrenten. Toch liet hij een indrukwekkende vorm zien, verbeterde hij zich race na race en boekte hij steeds betere resultaten. We kijken ernaar uit om samen nog een paar stappen te zetten in de voorbereidingen voor het seizoen om in 2024 topdeelnemers te zijn."

Rashid Al Dhaheri
"Ik ben erg blij dat ik komend seizoen bij PREMA Racing in de F4 mag rijden. We hebben vorig jaar de basis gelegd en ik heb veel geleerd van het hele team. Ik ben dus erg enthousiast om ons werk voort te zetten en kijk ernaar uit om het raceseizoen binnenkort weer te starten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS