Formule 1

Nieuwe windtunnel en simulator: Brown stelt dat McLaren in 2024 moet kunnen meedoen om de overwinning

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2021 07:40 • Print artikel

McLaren-CEO Zak Brown zegt dat het team geen excuses heeft als het in 2024 geen races wint. Dan moet het team zijn achterstand in infrastructuur hebben ingelopen ten opzichte van belangrijke rivalen als Mercedes, Red Bull en Ferrari met de voltooiing van een nieuwe windtunnel en simulator in Woking.

Daniel Ricciardo McLaren F1


Momenteel maakt het team voor windtunneltests gebruik van een ex-Toyota-faciliteit in Keulen, terwijl de simulator naar verluidt oorspronkelijk een van de eerste in zijn soort was en nu dankzij software-updates nog maar net voldoet.

De grote investeringen in het raceteam en de invoering van een uitgavenplafond van 145 miljoen dollar betekenen dat McLaren nu in staat is om wat van het verloren terrein op de andere teams terug te winnen.

"We zullen in 2024 zijn ingehaald met al onze infrastructuur, met name de windtunnel”, zei hij tegen TheRace.com. "Helaas zitten we in een van de technisch minder ontwikkelde windtunnels en dat is een enorm nadeel”, erkende hij. "We zullen geen excuses hebben als het seizoen 2024 begint.”

"Op dat moment zal de sport zo competitief zijn dat er verschillende teams zullen strijden om het kampioenschap”, suggereerde hij. "Ik denk graag dat wij daar één van zijn."

Na de donkere dagen van het tot mislukken gedoemde partnerschap met Honda, herstelde McLaren zich in 2019 en 2020 met Renault-motoren, voordat het voor het huidige seizoen overstapte op Mercedes-krachtbronnen.

McLaren staat nu op de derde plaats in het constructeurskampioenschap achter Red Bull en Mercedes, met 15 punten voorsprong op Ferrari. Lando Norris eindigde tot nu toe drie keer op het podium, in Imola, Monaco en Spielberg.

Een belangrijk deel van die renaissance is te danken aan de herfinanciering van het bedrijf, waaronder de sale-and-leaseback van het McLaren Technology Centre en het aantrekken van nieuwe investeerders.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS