Formule 1

Niet het winnen van de wereldtitel in F1, maar wat was het emotioneelste moment voor Max Verstappen?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 december 2021 06:44

Eindelijk kwam dan donderdag het verlossende woord dat Mercedes geen beroep ging aantekenen tegen de safetycar-situatie in Abu Dhabi. Max Verstappen kon zo 's avonds schitteren op het FIA Prize Giving Gala in Parijs. Voorafgaand aan deze jaarlijkse huldiging, was er ook nog een persconferentie.

Max Verstappen World Championship Formula One


Max Verstappen World Champion Formula 1: “Het klinkt goed, maar het is meer de weg naar dit kampioenschap geweest die indruk maakt." Via de intensieve route in de kartsport, waar hij begeleid werd door zijn vader Jos Verstappen, klom Max omhoog op de autosportladder. Tot het ultieme: het winnen van de F1-wereldtitel! "Nu ik dat bereikt hebt, begin ik te denken aan al die uren en jaren die er naartoe geleid hebben. Dat was voor mij emotioneler dan te horen dat je wereldkampioen bent. Het is geweldig dat we dit bereikt hebben. Je moet weten dat dit een erg lang en zwaar seizoen was.”

Max Verstappen en co hadden de titel na de race al uitbundig gevierd. Er werd het nodige genuttigd. Ja, de rem mocht er wel even af! "Ik heb er eentje gedronken op zondagavond, eentje te veel eigenlijk", grapte Max Verstappen. "En toen ik wakker werd in het begin van maandagmiddag, dacht ik dat ik een dagje vrij had, maar realiseerde ik me al snel dat dit niet zo was. Ik had een flinke hoofdpijn. Tot nu vind ik het allemaal heel mooi, maar ben wel toe aan een break.”


Ook het team in Milton Keynes werd niet vergeten. Verstappen bracht deze week een bezoek aan de fabriek waar hun held een 'oranje' welkom kreeg. “Het is ons doel geweest om wereldkampioen te worden sinds ik bij dit team kwam. En als het dan eindelijk lukt, is het geweldig om al die blije gezichten te zien in de hele fabriek. Ik heb echt geprobeerd te genieten van het moment, want je weet niet hoe vaak je dit mee zult maken. Het voelt als familie. Je hebt het me horen zeggen over de boordradio tijdens mijn uitloopronde dat ik hier tien, vijftien jaar wil blijven. Ik ben blij waar ik ben. Ik kan hier mezelf zijn en dat is erg belangrijk en het gaat niet puur om Formule 1: we kunnen lol maken en flink lachen. Het gaat niet alleen om presteren, maar je moet ook plezier hebben in wat je doet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS