Formule 1

Onthuld: de favoriet om Nico Hulkenbergs F1-stoeltje over te nemen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 april 2024 07:01

Haas heeft volgend seizoen in ieder geval één nieuwe naam in één van hun auto's, nu Nico Hulkenberg naar Sauber vertrekt.

Ollie Bearman F1


Nu het contract van Nico Hulkenberg bij Haas afloopt aan het einde van 2024, heeft het team bevestigd dat het afscheid neemt van de Duitse coureur. Hij vertrekt volgend seizoen naar Sauber, vooruitlopend op de komst van Audi in 2026.

Het vertrek van Hulkenberg kan de positie van Kevin Magnussen voor ten minste nog een seizoen veiligstellen, aangezien het contract van de Deen aan het einde van dit seizoen afloopt.

Magnussen heeft de afgelopen 12 maanden niet zo constant gepresteerd als Hulkenberg, maar tenzij het team de rijderssamenstelling volledig wil vervangen, kan het vertrek van Hulkenberg een opluchting zijn voor Magnussen.

Maar de grote vraag is nu naar wie Haas gaat om de vertrekkende Hulkenberg te vervangen, de eerste coureur-gerelateerde beslissing die nieuwe teambaas Ayao Komatsu zal moeten nemen na zijn vervanging van Guenther Steiner als teambaas.

Steiners laatste coureursbeslissingen tijdens zijn ambtstermijn waren om zich te richten op doorgewinterde veteranen nadat hij rookie coureurs Mick Schumacher en Nikita Mazepin een kans had gegeven - een beslissing die Steiner later terugdraaide door te kiezen voor ervaring en een lange staat van dienst binnen de sport, een beslissing waar hij achter stond in zijn laatste maanden als teambaas.

Maar volgens F1's eigen paddockjournalist Lawrence Barretto is de favoriet voor Hulkenbergs vacante stoeltje een groentje met een frisse blik, al heeft hij al veel indruk gemaakt tijdens zijn enige race. Haas maakt nog niet bekend wie Hulkenberg gaat vervangen voor 2025", aldus Barretto, "maar bronnen zeggen dat Ollie Bearman favoriet is voor dat stoeltje."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS