Formule 1

Moto GP-legende Valentino Rossi met Team WRT in de autosport: "Perfecte match waar ik naar op zoek was"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 januari 2022 20:15 • Print artikel

Valentino Rossi gaat in 2022 in de GT World Challenge Europe rijden. De Moto GP-legende gaat uitkomen voor Team WRT in de Audi R8 LMS. Natuurlijk krijgt deze auto het legendarische nummer 46 van de negenvoudig wereldkampioen motorracen. De Italiaan gaat zowel in de endurance cup als sprint cup rijden en krijgt twee Audi-fabriekscoureurs aan zijn zijde. Afgelopen december testte Rossi al voor het Belgische team.

Valentino Rossi met Team WRT in de autosport

“Ik ben er zeker van dat veel fans blij gaan zijn, net zoals wij, dat 'Vale' een nieuwe carričre op vier wielen begint en dat hij dat doet in een GT bij het Team WRT en Audi”, reageert teambaas Vincent Vosse. “Wij weten allemaal wat een geweldige motorkampioen en sportfiguur Vale is, maar bovenal is hij een echte racer en een zeer professionele en competitieve sportman, die graag zo succesvol mogelijk wil zijn in de nieuwe uitdaging die hij heeft besloten aan te gaan. Dit is precies waarom wij heel graag met hem willen samenwerken. De test die we in Valencia hebben gedaan was voor beide partijen buitengewoon positief, wat betreft de technische feedback en werkaanpak. Vanaf daar hebben we de zaken overgenomen. We heten Vale van harte welkom in de WRT-familie en ik weet zeker dat we voor beiden een zeer opwindende ervaring tegemoet gaan.”

Valentino Rossi met Team WRT in de autosport

De Italiaanse legende is zelf blij met de keuze om voor het Belgische team uit te komen. “Ik ben verheugd om lid te worden van Team WRT voor een volledig GTWCE-programma”, aldus Valentino Rossi. “Iedereen weet dat ik altijd een grote fan van autosport ben geweest en dat ik altijd geďnteresseerd ben geweest in het racen op vier wielen zodra ik mijn MotoGP-carričre zou beëindigen. Nu ben ik volledig beschikbaar om me te wijden aan een autosportprogramma op hoog niveau en met de juiste professionele aanpak. Team WRT is de perfecte match waar ik naar op zoek was en ik kijk ernaar uit om dit nieuwe avontuur in de GTWCE met hen te beginnen.”
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS