Formule 1

Mercedes heeft geen haast om Max Verstappen vast te leggen: "Zonder hem een duwtje in de rug te geven"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2024 08:01

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft geen haast om Max Verstappen aan zich te binden voor volgend jaar. Toch gelooft de Oostenrijker dat de huidige strubbelingen binnen het team de Red Bull-coureur kan bewegen om zijn toekomst bij een ander team voort te zetten.

Max Verstappen F1


"Alsof ik dat zou weten! Uiteindelijk zit Max in de snelste auto en dat is waar de coureurs altijd naar moeten kijken”, aldus Wolff grappend als Sky Sports F1 hem vraagt of hij van plan is Verstappen te benaderen. "Max bevindt zich op een fantastische plek in zijn carričre en het zal aan hem zijn om te beslissen. 'Is het een omgeving die ik wil veranderen en zo ja, waar wil ik naartoe'."

Ondanks dat Verstappen in Australië nog aangaf dat hij zijn contract tot en met 2028 wil uitdienen bij Red Bull, geloven partijen in de paddock dat hij zijn opties overweegt. Wolff is een van de personen die denkt dat de Nederlander over zijn toekomst nadenkt, hoewel er volgens hem geen druk vanuit Mercedes op hem wordt uitgeoefend om een besluit te nemen.

"Ik denk dat de trigger aan hem is. Misschien denkt hij na over andere opties", reageerde Wolff over de mogelijkheid dat Verstappen over zijn toekomst nadenkt. "Er gaan wat strubbelingen door dat team en ik denk dat we hem de tijd moeten geven om na te denken over hoe hij zijn toekomst wil regelen, zonder hem een duwtje in de rug te geven van onze kant."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS