Formule 1

Max Verstappen kijkt terug op Abu Dhabi 2021 en leeft mee met Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bart • 20 november 2022 11:12 • Print artikel

Max Verstappen heeft in een interview met Sky Sports F1 nog een keer teruggekeken op de race in Abu Dhabi van een jaar geleden. De Red Bull-coureur besliste een ongekend spannende strijd in de laatste ronde in zijn voordeel. De Britse sportzender heeft sindsdien regelmatig de beslissingen van racedirecteur Michael Masi aangehaald en het leidde tot een boycot van Verstappen en Red Bull. Nu de Formule 1 weer in Abu Dhabi is, wilde de inmiddels tweevoudig wereldkampioen nog wel een keer reageren op Abu Dhabi 2021.

Hamilton Verstappen


"Het zag er allemaal geweldig uit voor Lewis", zo begint Verstappen in het interview met David Croft. "Als dan zoiets gebeurt, is dat heel zwaar. Er moest altijd een winnaar en een verliezer komen. Als je aan de verliezende kant staat, voel je je altijd slecht. Het maakt niet uit op welke manier, maar als je verliest, verlies je. En dan is het verschrikkelijk als je er zo dichtbij bent."

Verstappen refereert in het interview naar de eerste titel van Hamilton. De Brit won zijn eerste titel in Brazilië ook in de laatste ronde door Timo Glock in te halen. "Vorig jaar zei ik één ding tegen mezelf. Hij heeft al zeven wereldtitels en hij heeft er ook eentje gewonnen waarbij het in de laatste race niet zijn kant op leek te vallen. In de laatste bocht pakte hij alsnog de titel. Ik hoop dat hij mijn emoties een beetje kan begrijpen."

"Natuurlijk voelde ik met hem mee", vervolgt Verstappen. "We hebben onze momenten gehad, maar ik heb hem altijd gerespecteerd en we hebben een geweldige strijd gevoerd. Als twee teams zo voor het kampioenschap strijden is dat geweldig. Hopelijk kan iedereen dat ooit waarderen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS