Karting • GK4 Kartseries

Mattiz Meerschaut sluit GK4 Kart Series op best mogelijke manier af: P1! "Mijn eerste overwinning"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 november 2021 18:32

GENK – Voor Mattiz Meerschaut was de laatste ronde van de GK4 Kart Series er één om met trots op terug te kijken. De twaalfjarige kartpiloot uit Affligem maakte zaterdag in de finale korte metten met de concurrentie en kwam als eerste over de finish in de Junioren nationaal-klasse. Het was een mooie opmaat naar het nieuwe seizoen waarin hij meer internationale wedstrijden gaat rijden.

Mattiz Meerschaut wint in Genk en wordt vice kampioen IAME Junioren nationaal

“In de laatste bocht dacht ik net: gebeurt het nu echt? Mijn eerste overwinning”, blikte Mattiz in het parc fermé van het circuit van Genk terug op de finale. “Hij haalde me niet meer in, dus dat voelde echt heel goed. Soms is het mijn eigen fout geweest dat ik net niet kon winnen. Vandaag heb ik ook wel een paar foutjes gemaakt, maar zat het mee en lukte het gewoon. Dit voelt als een opluchting. Ook is het goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik weet nu dat ik het kan.”

Wel was er bij Mattiz voor aanvang van de finale nog even onduidelijkheid over de plek waarop hij moest starten. “Het bleek uiteindelijk dat ik als tweede moest starten, terwijl ik dacht dat ik als eerste mocht starten, want ik dacht dat de kwalificatie meetelde en ik had me op poleposition gekwalificeerd. Na de twee heats stond ik gelijk met een andere rijder. Maar ik moest toch als tweede starten.”

In de eerste meters zag hij zijn concurrent van poleposition bij hem wegrijden. “Ik moest wel even terugkomen. Later haalde ik hem in en daarna kon ik mijn plek vasthouden. Ik ben echt heel blij. Ook voor iedereen die hier is voor mij. De kart voelt heel goed. De snelheid was er zeker. Gisteren ook. Toen regende het. Vandaag was het droog en waren we dus ook snel.”

Zijn sterke prestatiereeks dit seizoen kent volgens Mattiz één duidelijke verklaring: dat hij halverwege het seizoen zich bij Bergman Race Support (BRS) heeft aangesloten. “Dat maakte verschil. Het was allemaal iets makkelijker. Ik voel me er ook beter en maak bij BRS progressie. Dat merk ik echt wel. Dat komt allemaal door de tips van Peter en Roy (Bergman, red.).”

Mattiz Meerschaut wint op Karting Genk

Over het hele seizoen resulteerde dat in vijf podiumplaatsen, waarvan drie in de GK4 Kart Series (respectievelijk derde, tweede en eerste), een derde plek in het prestigieuze Benelux-kampioenschap en een overwinning in een clubkampioenschap. Daarnaast deed hij nog zeer waardevolle ervaring op in de Euro Series, het EK voor IAME-rijders.

“Ik heb een druk seizoen gehad. Het was echt heel leerzaam” Dat seizoen is overigens nog niet afgelopen voor Mattiz. Het is de bedoeling dat de Belgische belofte over een kleine twee weken meedoet aan de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME in Eindhoven. “Het zou natuurlijk mooi zijn als ik daar ook kan winnen”, klonk het hoopvol.

Mattiz bedankt zijn familie, vrienden, iedereen die zaterdag naar zijn race in Genk kwam kijken, Bergman Race Support (BRS), zijn sponsoren.

Mattiz Meerschaut wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Goodyear, Willco Products, Tip Top Cleaning, Vulco Coppens, Meerschaut & Co, AASB, Mattizo.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS