Formule 1

Mattia Binotto onthult grootste kracht van Carlos Sainz

Uitgegeven door Bart • 25 januari 2022 21:32

Ferrari zet hoog in op de toekomst van Charles Leclerc. Afgelopen jaar werd de Monegask echter verslagen door zijn nieuwe teamgenoot Carlos Sainz. De Spanjaard heeft in zijn eerste jaar bij de Scuderia indruk gemaakt. Op de F1-fans, maar ook op teambaas Mattia Binotto. De Italiaan is maar wat tevreden met twee sterke coureurs die hij eerder al omschreef als de beste line-up in de Formule 1.

Carlos Sainz Charles Leclerc


Door een podiumplaats in Abu Dhabi steeg Sainz naar de vijfde plaats bij de coureurs. Samen met Leclerc zorgde de Spanjaard voor de derde plaats bij de constructeurs. Dit uiteraard tot tevredenheid van Binotto. "We hebben alles in het werk gesteld om Carlos zo goed mogelijk te laten integreren. Hij heeft erg goed gereden en dat komt mede omdat hij zo'n snelle leerling is", aldus Binotto op de website van de Formule 1.

"Carlos werkt hard, studeert veel en probeert de volledige auto goed te begrijpen", vervolgt Binotto. "Daardoor is hij tijdens het jaar steeds beter geworden. De nieuwe motor was het belangrijkste onderdeel om te leren begrijpen. Het managen van de energie en wat het beste werkt met deze motor. Dat kan heel lastig zijn, maar hoe beter de coureur hoe sneller het proces gaat. En Carlos is op dat gebied erg sterk. We wisten dat hij een goede coureur was en dat heeft hij in 2021 nogmaals onderstreept."

Binotto is zeer tevreden met zijn line-up met Carlos Sainz en Charles Leclerc. "We hebben twee coureurs die dicht bij elkaar liggen en ze pushen elkaar tot de limiet. Dat is een goede ontwikkeling. Ze helpen elkaar naar een hoger niveau."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS