Karting • GK4 Kartseries

Mats Broeren boekt na tegenslag een klinkende overwinning in Venray: "Echt een super race"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 mei 2022 10:52

Karter Mats Broeren uit Barendrecht heeft de zure smaak van de tweede heat in een keer weggespoeld nadat hij afgelopen weekeinde tijdens de GK4 Kart Series vanaf de middenmoot ijzersterk door het veld naar voren schoot. In de derde ronde van het GK4-kampioenschap op het Limburgse Raceway Venray was Broeren de hele dag bezig met tempo opbouwen en kreeg hij steeds meer vertrouwen in de kart. Uiteindelijk reed hij aan het einde van de dag naar een knappe eerste plek bij de Junioren Nationaal in zijn door Stirlings gesponsorde kart.

Mats Broeren Stirlings Racing Team WJS Racing


Tijdens de training reed ik de vijfde tijd, de kart voelde goed aan en met dat gevoel ging ik ook de kwalificatie in. Broeren vond dat de kwalificatie wel prima ging: Ik noteerde de vierde tijd. Alleen gleed de kart een beetje, dat konden we gelukkig wel goed aanpassen dus ik was wel tevreden met P5.

Bij de eerste race mocht ik starten aan de buitenkant. Het ging op zich wel goed, ik heb een plekje kunnen winnen dus ik ben derde gewonnen. Dat was dus mooi.

In de tweede race was de jonge karter uit Barendrecht betrokken bij een race-incident. Bij de chicane werd ik aangetikt en toen spinde ik terwijl ik op de eerste positie lag. Ik donderde helemaal terug naar achteren en werd uiteindelijk elfde in mijn klasse.

De derde race mocht ik als achtste beginnen. Dat was echt een super race. Ik heb gewonnen. De trofee krijgt een mooi plekje in de kast, die is trouwens al aardig vol, zo knipoogde Mats. Het is namelijk niet voor het eerst dat de jongeling een sterke prestatie neer weet te zetten in de Junior-Nationaal klasse.

Mats lijkt helemaal op zijn plek te zitten bij Stirlings Racing Team, die erg nauw samenwerken met WJS Racing. Doordat deze twee partijen hun kracht hebben gebundeld komen de resultaten in overvloed. Mats staat momenteel in de top vijf in de tussenstanden en heeft afgelopen weekend een ware inhaalslag geslagen. Zelfs met de tegenslag in de tweede race loopt Broeren aardig in op de concurrentie.

Mats Broeren

Mats wordt in zijn raceactiviteiten onder andere ondersteund door Stirlings Oil International, dat werd opgericht door zijn vader Bart Broeren. De naam is een knipoog naar de voormalige Britse F1-coureur Stirling Moss. Stirlings Oil International begon met het produceren van smeermiddelen voor de racerij waarna het zich heeft ontwikkeld tot een allround oliemerk. Met verkooppunten in meer dan twintig landen is Stirlings n van de snelst groeiende oliemerken wereldwijd met de ambitie om binnen drie jaar door te groeien naar minimaal vijftig landen. Ook in Nederland is Stirlings actief. Het bedrijf biedt een uitgebreid gamma smeermiddelen voor onder andere de autosport, kartsport, speedway, industrie, automotive en de maritieme en agrarische sector.

Mats Broeren wil graag zijn ouders, Mirella, Stirlings Racing Team en WJS Racing bedanken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS