Formule 1

Martin Brundle deelt observatie Mercedes W15: "Door de snelle chicane ging de auto alle kanten op"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 maart 2024 07:01

Volgens Martin Brundle heeft Mercedes voor het derde achtereenvolgende jaar ‘niet de juiste plek gevonden’. De voormalig F1-coureur merkt op dat de W15 de ‘moeilijkste’ auto is om in te rijden.

Mercedes Grand Prix F1 W15


Zowel Lewis Hamilton als George Russell scoorde geen enkel punt tijdens de Grand Prix van Australië, waardoor Mercedes nu vierde staat in het constructeurskampioenschap met 71 punten achterstand op kampioenchapsleider Red Bull.

De dubbele DNF was de stille getuige van een inconsistent weekend, vooral aan Hamiltons kant van de pitbox. De zevenvoudig wereldkampioen klaagde over zijn auto nadat hij achttiende was geworden in de vrije training.

Maar omdat Mercedes grote veranderingen had aangebracht in de set-up voor de race van zondag, had hij in VT3 het gevoel dat de auto ‘geweldig’ was, om vervolgens in Q2 uit de kwalificatie te worden geknikkerd toen hij die als elfde afsloot. ‘‘Weer een inconsistentie in de auto, je wordt er echt gek van", klaagde Hamilton tegen Sky Sports.

Zijn weekend ging van kwaad tot erger. Helemaal toen Hamilton zich terugtrok met een motorstoring terwijl hij vocht voor punten in de Grand Prix. Later sprak hij over hoe zijn W15 was veranderd van een auto die slecht was in de hogesnelheidsbochten in een auto die worstelde in de lagesnelheidsbochten.

Het was een strijd die Brundle observeerde toen hij langs de baan stond. "Toen ik vrijdag op het circuit was, leek het mij dat de Mercedes van Lewis Hamilton misschien wel het moeilijkst te besturen was", schreef hij in zijn column voor Sky Sports F1. "Door de snelle chicane van bocht één en twee ging de auto alle kanten op."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS