Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Marc van der Straten is trots: "We konden de gelegenheid om met Mercedes-AMG samen te werken niet negeren"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 15 december 2023 20:35

Door het inzetten van twee Mercedes-AMG GT3 voor het hele seizoen van de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS wil het team van Boutsen VDS in 2024 zijn 25ste verjaardag in schoonheid vieren. De nieuwe samenwerking met het merk-met-de-ster vertaalt zich ook in een wagen die in de Pro-klasse zal rijden. De categorie van de tweede bolide wordt binnenkort bekend gemaakt. Bij de hoogtepunten van het seizoen: de eeuwfeesteditie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa!

Boutsen VDS

De kat die al jaren onlosmakelijk verbonden is met het team van Boutsen VDS lijkt de volgende seizoenen onder een goed gesternte te kunnen klauwen. Iets meer dan een jaar na de officiële aankondiging van hun samenwerking willen graaf Marc van der Straten en Olivier Lainé de Belgische renstal in 2024 verder laten evolueren. Zo werd er een nieuwe samenwerking met Mercedes-AMG aangegaan, om zo volgend jaar twee AMG GT3 voor het volledige seizoen van de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS in te zetten. Eén van de wagens wordt ingezet in de Pro-klasse en toevertrouwd aan Mercedes-AMG Performance en Junior-rijders van het merk. Zowel in de Sprint als de Endurance Cup doet de wagen een gooi naar de algemene zege, zeker tijdens de eeuwfeesteditie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa. De tweede wagen komt uit in de Gold Cup of Silver Cup, afhankelijk van de categorisatie van de rijders die de bolide zullen besturen.

Boutsen VDS

“Ik was heel blij dat ik in 2023 opnieuw door de paddocks van de Fanatec GT World Challenge Europe kon flaneren en voelde me ontzettend thuis binnen het team onder de leiding van Olivier Lainé, zijn echtgenote Olivia Boutsen en hun zoon Amaury”, stelt Marc van der Straten met een brede glimlach. “Ik ben er trots op dat we een geslaagd seizoen konden neerzetten, vooral dankzij de teamstitel in de Gold Cup, zowel in het Sprintkampioenschap als in de algemene rankschikking, waar Sprint en Endurance worden gecombineerd. Van bij de start hadden we samen met Olivier de idee dat we zo snel mogelijk voor de algemene rangschikking moesten strijden. Dat zal volgend jaar het geval zijn, en dat stemt me heel gelukkig. De droom is uiteraard dat onze kat voor een tweede keer de 24 Uur van Spa kan winnen, negen jaar na de eerste zege van mijn team… Dat is geen geringe opdracht, maar het geluk staat aan de zijde van zij die er voor willen gaan!”

Boutsen VDS

Na gedurende twee jaar aan de slag te zijn gegaan met Audi’s R8 LMS GT3 Evo II verandert Boutsen VDS in 2024 dus van partner. “Ik wil allereerst Audi Sport bedanken voor twee jaar samenwerking”, stelt Olivier Lainé. “Voor de toekomst van het team konden we de gelegenheid om met Mercedes-AMG samen te werken echter niet negeren. We zetten twee wagens voor het hele kampioenschap in, waarvan één in Pro, met Mercedes-AMG Performance en Junior-rijders. Dat wordt een grote uitdaging voor ons, maar het zorgt ook voor extra motivatie. Ik wil Stefan Wendl, Head of Mercedes-AMG Customer Racing, en het hele team van Mercedes-AMG Customer Racing dan ook bedanken voor hun vertrouwen. We zijn ondertussen al hard aan het werk en zullen alles uit de kast halen om er voor te zorgen dat deze samenwerking een succes wordt.”

Boutsen VDS

De rijders die de Mercedes-AMG GT3 met de bekende kat zullen besturen worden binnen afzienbare tijd bekend gemaakt. Het team uit Waver legt immers de laatste hand aan de samenstelling van de teams. “We gaan trouwens ook door met onze deelname aan de Lamborghini Super Trofeo Europe”, vervolledigt Olivia Boutsen. “We zijn al heel wat seizoenen in dat kampioenschap actief, het vormt dan ook een perfecte aanvulling op ons GT3-programma. Vorig jaar wisten we trouwens met één van onze wagens op het eindpodium van de AM-klasse te finishen en ook voor 2024 koesteren we hoge ambities.”

Boutsen VDS

Boutsen VDS, in 1999 opgericht, viert volgend jaar zijn 25ste verjaardag. Het doel voor 2024? Een kers op de stervormige verjaardagstaart plaatsen uiteraard!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS