Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin: "Heel blij met nieuw partnership"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 1 oktober 2023 09:01

De aankondiging kwam er op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk ook de finale van de Endurance Cup.

Comtoyou Racing

Het team van Comtoyou Racing, sinds dit jaar actief in de GT-racerij, bereidt zich nu al voor op de nieuwe uitdaging die hen vanaf 2024 te wachten staat. “Ik wil vooreerst Audi Sport customer racing bedanken voor het feit dat zij bij ons debuut in GT3 aan onze zijde stonden”, aldus Jean-Michel Baert, Team Principal van de Belgische renstal. “Hoewel het altijd mogelijk is om beter te doen, denk ik dat we ons debuut in de hoogstaande Fanatec GT World Challenge Europe niet hebben gemist. Onze klassezeges – zowel in Sprint als in Endurance – en onze podiumplaatsen in de algemene rangschikking zijn daar het beste bewijs van. We hopen dan ook het seizoen 2023 heel sterk te kunnen afsluiten. We zagen evenwel geen mogelijkheid om verder met Audi in de GT-racerij te groeien, en we zijn dan ook heel blij dat we een nieuw partnership kunnen aankondigen.”

Vanaf 2024 verbindt het team uit Frameries zijn lot aan Aston Martin, om zo AMR Comtoyou Racing te worden. “We zijn er trots op dat we een overeenkomst van vier jaar met Aston Martin Racing hebben kunnen afsluiten”, vervolgt Jean-Michel Baert. “We werden overtuigd door hun enthousiasme, hun zegehonger en toekomstvisie. Dankzij deze samenwerking kunnen we naast onze activiteiten in GT3 ook ons debuut in GT4 maken. Het is nog te vroeg om het programma in detail te onthullen, maar wie ook onze rijders worden of wat ook de kampioenschappen zijn waar we aan de slag zullen gaan, weet dat we ontzettend gemotiveerd aan de start zullen staan. We hebben nu nog heel wat werk voor de boeg om het seizoen 2024 tot in de puntjes voor te bereiden, maar ik kan jullie nu al zeggen dat we vast van plan zijn om op ons elan door te gaan en nog meer progressie willen boeken.”

Jean-Michel Baert Comtoyou Racing

Ook bij Aston Martin kijkt men ontzettend uit naar deze nieuwe samenwerking. “Bij Aston Martin Racing zijn we heel blij dat we dit partnership met Comtoyou Racing kunnen aangaan”, stelde Huw Tasker, Head of Partner Racing AMR. “Ons merk heeft een rijke geschiedenis in de autosport en de GT-racerij. We waren op zoek naar een toonaangevende partner, die onze sportieve visie en professionalisme deelt. Het team van Comtoyou Racing bewees al in zijn eerste seizoen in GT3 dat het deel uitmaakt van de referenties in de GT-racerij, dankzij enkele klasse-overwinningen en algemene podiumplaatsen. Vanaf het eerste contact was het ons duidelijk dat we dezelfde wil om te winnen helemaal delen. We zijn er dan ook best trots op dat we de volgende vier jaar kunnen samenwerken en kijken er al naar uit om nauw samen te werken en er voor te zorgen dat Aston Martin in de toekomst GT-races zal winnen.”

Comtoyou Racing

Om de nodige automatismen tussen de verschillende partijen te kweken staan er in de loop van de volgende weken enkele testsessies gepland. Binnen afzienbare tijd worden ook de programma’s en rijders voor het seizoen 2024 bekend gemaakt. Voor AMR Comtoyou Racing begint het seizoen 2024 vandaag!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS