Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

FOTO'S: Nieuwe McLaren 720S GT3 EVO bouwt voort op race-winnende prestaties

Uitgegeven door Deni Volkers • 16 februari 2023 13:47

McLaren Motorsport bevestigt de nieuwe 720S GT3 EVO, ontworpen om het succes van de 720S voort te zetten aan de kop van het internationale GT3-veld in het seizoen 2023 en daarna. De 720S GT3 EVO is beschikbaar als een nieuw gebouwde raceauto of als een updatepakket voor een bestaande auto en wordt gehomologeerd voor het seizoen 2023. De veranderingen weerspiegelen de lessen van de 720S GT3, die vanaf zijn allereerste race een toonaangevende GT3-auto was, en de feedback van teams. Daarmee wordt een programma van GT-raceauto's voortgezet dat toegankelijk is voor klanten en coureurs van alle niveaus, waaronder de nieuwe Artura GT4.

McLaren 720S GT3 EVO

De 720S GT3 EVO onderscheidt zich van zijn voorganger door een aantal belangrijke verbeteringen aan de carrosserie, waaronder de voorbumper en de splitter, voorzien van snelsluitingen voor eenvoudige verwijdering en vervanging. Deze zijn voorzien van verbeterde aerodynamica, ontworpen om de totale downforce te verhogen en de algehele balans naar voren te verschuiven, waardoor de auto consistenter is in het verkeer.

Een voorste motorkap draagt ook bij aan de balans en verbetert de koelprestaties, terwijl de posities van de extra lampen zijn gewijzigd voor een beter zicht 's nachts bij evenementen over langere afstanden. Aan de achterzijde kan het mechanisme van de vleugelpylonen nu gemakkelijk worden aangepast en is de achtervleugel hoger om de downforce te verbeteren zonder de algemene balans te verstoren.

Nog veel meer verbeteringen zijn te vinden in de ophanging van de 720S GT3 EVO, die nu beschikt over volledig nieuwe TTX40 Ohlins 4-voudig instelbare dempers met hoogfrequente zuigers en instelbare lengtes. Zowel de bovenste draagarmen voor als achter zijn gewijzigd, waarbij de voorste nu instelbaar is voor een beter bandenmanagement, inclusief een nieuw vorkje voor meer overhelling. De achterkant heeft een verbeterde geometrie om veranderingen aan de staanders aan te kunnen.

De staanders zijn ook nieuw, met aan de voorkant een vastgeschroefde remklauw voor snelle vervanging van het hele systeem als eenheid en een ingebouwde spoorstangklem, waardoor hij robuuster is bij wiel-op-wiel contact. Dat geldt ook voor de achterste staander, die eveneens een verbeterde geometrie heeft voor bandenbeheer, waardoor de afstelmogelijkheden toenemen. De remmen van de 720S GT3 EVO hebben nu gesloten lamellen voor een langere levensduur van de schijven.

De 720S GT3 EVO is nu te bestellen. Bestaande 720S GT3 eigenaren en teams kunnen een volledige update kit aanschaffen met de optie om bestaande naafunits te gebruiken of met de complete upright assemblies.

"De Mclaren 720S GT3 is sinds zijn fenomenale debuut vier jaar geleden een ongelooflijk succes in de GT3-racerij en leidde de 12 uur van de Golf gedurende meerdere uren. Sindsdien heeft hij vele raceoverwinningen en kampioenschappen behaald, recentelijk titels in de Asian Le Mans Series, IMSA WeatherTech Sportscar Championship en GT World Challenge Europe vorig jaar en hij is 2023 begonnen met een podium in de 24 uur van Daytona. In die tijd hebben we een nauwe relatie onderhouden met onze klantenteams en hebben we veel van hun aanbevelingen verwerkt in het nieuwe EVO-pakket, waardoor de consistentie van de prestaties en de onderhoudsvriendelijkheid zijn verbeterd, wat ervoor zal zorgen dat de McLaren 720S nog vele jaren het tempo in de GT3-racerij zal blijven bepalen."
Ian Morgan, Directeur Motorsport, McLaren Automotive.

McLaren 720S GT3 EVO

McLaren 720S GT3 EVO

McLaren 720S GT3 EVO

McLaren 720S GT3 EVO

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS