Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Comtoyou Racing met drie Audi’s R8 LMS GT3 in Fanatec GT World Challenge Europe

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 februari 2023 17:20

Het wordt één van de grote nieuwigheden van het seizoen 2023. Naast zijn activiteiten in de VW Fun Cup en de toerwagenracerij (met een aanwezigheid in de TCR World Tour en het verdedigen van de rijders- en teamtitels in TCR Europe) maakt Comtoyou Racing ook zijn debuut in de GT-racerij. Het Belgische team koos niet voor de makkelijkste optie, want het gaat aan de slag in de prestigieuze Fanatec GT World Challenge Europe, het zwaarste en meest hoogstaande GT3-kampioenschap ter wereld.

Fanatec GT World Challenge Europe


“Hoewel er vanzelfsprekend wel een link zal bestaan, hebben we ons team strikt opgedeeld voor de VW Fun Cup, TCR en GT”, stelt team principal Jean-Michel Baert. “Iedere afdeling moet op zijn eigen benen kunnen staan en het valt uiteraard ook te verkiezen dat de ingenieurs en mecaniciens zich volledig op één discipline kunnen toeleggen. Daarom hebben we ons team de afgelopen maanden ook versterkt, en we zijn heel blij te kunnen samenwerken met enkele nieuwe en ook enkele bekende gezichten. Zo hebben we Sébastien Breuil aangesteld als de manager van ons GT-programma.”

De Franse ingenieur, die bij meerdere teams een enorme ervaring met de Audi R8 LMS GT3 heeft verworven, vormt zonder twijfel één van de hoekstenen van het team uit Frameries. “Ik wil Jean-Michel en François Verbist bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij stellen”, glimlacht Sébastien. “We hebben ons samen tot doel gesteld om op lange termijn een stevige structuur op poten te stellen, en ik voel dat het hele team ontzettend gemotiveerd is om dat doel te bereiken.”


© Cometoyou design

De namen van de rijders worden eind februari bekend gemaakt, maar Comtoyou Racing heeft nu al bevestigd dat ze het hele seizoen van de Fanatec GT World Challenge Europe zal afwerken: vijf wedstrijden in de Endurance Cup (waarbij de CrowdStrikes 24 Hours of Spa) en vijf meetings in de Sprint Cup. Het aantal wagens dat zal worden ingezet vormt bovendien een aangename verrassing…

“We kunnen inderdaad bevestigen dat we niet minder dan drie Audi’s R8 LMS GT3 zullen laten rijden, zowel in Sprint als in Endurance”, stelt een verheugde Sébastien Breuil. “In Sprint zetten we twee wagens in in de Pro-categorie, in de Endurance is er één Pro. De derde wagen in Sprint wordt er een voor de Silver-categorie. Wat de twee overige auto’s in Endurance betreft, daar zal zeker één Silver bij zijn en we zijn de laatste hand aan het leggen aan de samenstelling van het rijderstrio voor de derde wagen. Dat zou eveneens een Silver-auto kunnen zijn, maar het is niet uitgesloten dat we een trio voor de Bronze Cup laten rijden, met een Bronze – zeg maar amateur – rijder. Dat zou ons toelaten om in drie verschillende categorieën aan de slag te gaan, en meteen te bewijzen dat we de rijders een brede waaier aan mogelijkheden kunnen aanbieden.”

In afwachting zijn de voorbereidingen in volle gang. “Bij Audi Sport customer racing hebben we drie nieuwe Audi’s R8 LMS GT3 gekocht”, stelt team manager François Verbist. “De eerste kwam in december in onze ateliers aan, en die heeft ondertussen al meerdere testsessies afgewerkt. De tweede wagen kwam vorige week aan, de derde is in opbouw bij Audi Sport.”

Het seizoen begint dan wel op 23 april in Monza, maar voor de rijders van Comtoyou Racing bekend worden gemaakt moet er nog even geduld worden geoefend. De fans zullen echter niet teleurgesteld zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS