Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Aston Martin GT3 Art Car voor Street-Art Racing voor seizoen 2022

Uitgegeven door Peter Vader • 2 oktober 2021 01:08

Het team van Street-Art Racing, dit seizoen actief in de GT4 European Series, maakt zich klaar om in 2022 een nieuwe stap te zetten. De Belgische renstal wist recent een Aston Martin Vantage AMR GT3 te verwerven, een bolide die binnenkort tot Art Car wordt omgevormd, met de hulp van kunstenaar Christophe de Fierlant.

Aston Martin GT3 Art Car voor Street-Art Racing

Evolueren zonder de roots te vergeten. Dat is de uitdaging die het team van Street-Art Racing zich voor 2022 heeft gesteld. Naast een verlengde aanwezigheid in de GT4 European Series wil de Belgische renstal nu ook een GT3-programma op poten zetten.

“Met deze Aston Martin Vantage AMR GT3 keren we terug naar onze roots”, stelt Team Principal Albert Bloem. “Toen we samen met Damien Hellebuyck Street-Art Racing in het leven riepen, gebeurde dat op basis van twee principes: onze passie voor Aston Martin en onze liefde voor kunst. Heel wat van onze Vantage GT4 werden door artiesten onder handen genomen. Ook de naam van het team werd met die gedachte in het achterhoofd gekozen: Street, omdat GT4-bolides heel dicht bij de straatversie van het model staan, en Art voor de decoratie van de wagens. Street-Art Racing was geboren.”

Om de Aston Martin Vantage AMR GT3 extra in de verf te zetten lieten Albert Bloem en Damien Hellebuyck hun keuze vallen op de Belgische artiest Christophe de Fierlant.“Niet alleen is Christophe een artiest die in de kunstwereld steeds meer erkenning krijgt, maar het is ook een echte autosportliefhebber”, licht Albert toe. “Hij is zelf ook een amateur-rijder, was ook actief in de VW Fun Cup, in de Blancpain Endurance Series en de NASCAR Whelen Euro Series, en hij ging heel enthousiast in op ons voorstel om onze nieuwe wagen aan te kleden. Hij is zich al enkele weken aan het verdiepen in de geschiedenis van Aston Martin en die van onze langdurige partner, Jetcraft.Hij is volop met het project bezig en we kunnen haast niet wachten om zijn werk voor de eerste keer te aanschouwen!”

Bij Street-Art Racing, tweevoudig kampioen in de Am Cup van de GT4 European Series, beseft men dat de stap naar een hogere categorie een serieuze uitdaging vormt. “Uiteraard steekt een GT3 iets ingewikkelder in elkaar dan een GT4”, stelt Team Manager Damien Hellebuyck. “Maar het hele team is ontzettend gemotiveerd. Ook voor onze rijders wordt dit een uitstekende gelegenheid om een stap hoger te zetten. Het GT Open-kampioenschap lijkt op dit ogenblik het beste platform voor ons. Daar kunnen we onze GT3 laten rijden, en tegelijk onze GT4’s inzetten in de GT Cup Open, die parallel wordt georganiseerd. We zijn nog volop aan het zoeken naar een rijder om onze GT3 line-up te vervolledigen en hebben ons al helemaal toegelegd op het programma voor 2022."

Het nieuwe seizoen begint voor Street-Art Racing dus onder een uitstekend gesternte. Want er is ook nog een extra bonus. “De wagen die binnenkort in onze ateliers wordt afgeleverd is het chassis met het nummer 007”, stelt Damien met een brede glimlach. “Een gunstig voorteken, me dunkt, want we hebben onze GT4’s al altijd met een 7 in het racenummer laten rijden. Of het nu de #007 is, zoals dit jaar, de #17 of de #107. Onze nieuwe Aston Martin Vantage AMR GT3 zal zich snel thuis voelen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS