Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Comtoyou Racing schittert bij debuut in Fanatec GT in Monza: "Ik ben ontzettend trots"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 april 2023 08:00

Dat is wat men een meer dan geslaagd debuut mag noemen! Op de beroemde Autodromo Nazionale di Monza wist Comtoyou Racing zich bij zijn allereerste wedstrijd in de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS meteen te onderscheiden.Met een zevende plaats algemeen legde de Audi R8 LMS GT3 Evo II #21 van Max Hofer, Nicolas Baert en Maxime Soulet na de race over drie uur meteen ook beslag op de overwinning in de Gold Cup.Beter nog, Comtoyou Racing wist ook een duidelijke zege in de Silver Cup te behalen, dankzij de #12 van Finlay Hutchison, Loris Hezemans en Sam Dejonghe.

Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Comtoyou Racing


“Meer nog dan het resultaat, is het de manier waarop het behaald werd die me bevalt”, stelt Team Principal Jean-Michel Baert. “Uiteraard hebben we ook al aspecten vastgesteld die we in de toekomst kunnen verbeteren, maar het team heeft al uitstekend werk geleverd, met een goede strategie en hele goede pitstops. Ik ben ontzettend trots op ze!”

Enig minpuntje is de mechanische pech op de #11, waardoor die voortijdig de strijd moest staken. “We beseffen maar al te goed dat dit een mechanische sport is en blijft”, stelt Sébastien Breuil, de GT-Project Leader bij Comtoyou Racing en GT. “Aan het eind van het eerste uur begaf een wielmoer het. Geen fout van het team dus, en als we het positief bekijken kunnen we vaststellen dat onze auto op dat moment de best geplaatste Audi was. Dat bewijst nog maar eens dat we van bij de start competitief waren en dat het trio bestaande uit Fred Vervisch, Gilles Magnus en Christopher Haase tijdens de volgende races zeker in de gaten moet worden gehouden.”

Van op de 22ste plaats op de startgrid zette de #21 van Max Hofer, Nicolas Baert en Maxime Soulet een indrukwekkende inhaalrace neer. Uiteindelijk finishten ze niet alleen zevende algemeen, maar wisten ze ook de Gold Cup-categorie te winnen. “Gadeslaan hoe Comtoyou nu ook aanwezig is in de GT-racerij heeft iets magisch voor mij”, stelt Nicolas Baert. “Ik werd al wat emotioneel toen ik mijn wagen tijdens de vrije trainingen op de baan zag, kan je je voorstellen wat het met me deed toen ik zag dat we een dubbele klassezege behaalden. Het is duidelijk dat dit team gegroeid is! In vergelijking met mijn twee seizoenen in TCR, in 2020 en 2021, voel ik dat we volwassener geworden zijn. Al onze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen, net zoals de inbreng van de ervaren en secure Sébastien Breuil. Op persoonlijk vlak weet ik dat ik afgelopen winter een stap heb gezet, en ik kon dat nu ook bewijzen, onder andere door de BMW die aan de leiding van de Gold Cup reed te passeren. Ik kijk al uit naar het vervolg!”

Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS


Ondanks het feit dat de kwalificaties hun verwachtingen niet inlosten zetten Finlay Hutchison, Loris Hezemans en Sam Dejonghe van op een 39ste startplaats een fantastische remonte in, om uiteindelijk als 16de algemeen over de finishlijn te rijden. Uiteraard zorgde de zege in de Silver Cup voor nog meer voldoening. “Dit kwam heel onverwacht, want ons trio werd maar kort voor het eerste raceweekend samengesteld”, licht Sam Dejonghe toe. “Ik had amper gereden met de Audi R8 LMS GT3 Evo II en moest nog alles leren. Mijn twee teammaats, die meer ervaring in dit kampioenschap hebben, leverden schitterend werk, en ik kon het afmaken. Mijn felicitaties aan het hele team, zeker voor het niveau dat ze al bij hun debuut halen. Heel indrukwekkend. Dit podium in Monza zal ik niet te gauw vergeten!”

Voor Comtoyou Racing heeft het seizoen 2023 zich nu helemaal op gang getrokken. Na Monza begint de Belgische renstal volgend weekend in het Portugese Portimao aan de TCR World Tour en TCR Europe, met niet minder dan zes Audi’s RS 3 LMS voor Frédéric Vervisch, Rob Huff, Tom Coronel, Viktor Davidovski, John Filippi en Kobe Pauwels.

“En in Zandvoort rijden er ook vijf van onze Fun Cups!”, lacht Team Manager François Verbist. “Een uit Monza teruggekeerde vrachtwagen werd maandag uitgeladen, en onmiddellijk weer beladen om richting het zuiden van Portugal te trekken. Je kan je voorstellen dat zoiets heel wat organisatie vergt en een goede logistiek is dan ook één van de sleutels van het succes. Deze eerste uitstekende resultaten zorgen in ieder geval voor nog meer motivatie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS