Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Liam Hezemans stapt over van karting naar Nascar Whelen Euro Series met Hendriks Motorsport

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 4 februari 2022 18:05 • Print artikel

Na een enorm succesvol seizoen in 2021 met onder andere Loris Hezemans, zal Hendriks Motorsport in het komende NASCAR Whelen Euro Series-seizoen 2022 een jonge en getalenteerde tandem van coureurs op de #50 Mustang laten zien. Tweevoudig EuroNASCAR 2 vice-kampioen Tobias Dauenhauer zal de volgende stap in zijn carrière zetten en debuteren in EuroNASCAR PRO, terwijl de 18-jarige Liam Hezemans van karting overstapt naar autoracen en deelneemt aan EuroNASCAR 2.

Toine Hezemans met zoon Liam Hezemans van karting naar Nascar


De jongste zoon van racelegende Toine Hezemans en de broer van tweevoudig NWES-kampioen Loris Hezemans, Liam Hezemans was succesvol in de internationale kartwereld en zal in 2022 de overstap maken naar autoracen. De Nederlander mocht al proeven van de EuroNASCAR-auto dankzij het NWES Drivers Recruitment Program en is positief over het aanstaande debuut. "Ik kijk erg uit naar de nieuwe uitdaging. Ik heb een paar ronden kunnen rijden in EuroNASCAR in Frankrijk in november 2021 en het was geweldig. Geen technische hulpmiddelen, geen ABS, geen tractiecontrole, geen ASR en geen ESP, de coureur is het enige dat hier telt!"

NASCAR Whelen Euro Series-seizoen 2022


Toine Hezemans is zichtbaar trots op alle prestaties van zijn zonen als coureur. Hij zal zijn jongste in 2022 steunen met zijn race-ervaring. "Ik kijk uit naar de start van Liam in EuroNASCAR. Hoewel hij nog geen rijbewijs heeft, kan hij starten in internationale races in EuroNASCAR 2 en samen met Tobias Dauenhauer in EuroNASCAR PRO wil hij ook mikken op podiumplaatsen."

NASCAR Whelen Euro Series-seizoen 2022


Op 23-jarige leeftijd zet Tobias Dauenhauer de grootste stap in zijn nog jonge carrière na het verzamelen van 11 pole-starts, 8 overwinningen en 17 top-5's over 22 starts in EuroNASCAR 2, allemaal voor Hendriks Motorsport. De Duitser eindigde twee keer als tweede in het kampioenschap en staat te popelen om mee te doen aan de strijd om de Europese NASCAR-titel. "Ik kijk ernaar uit om dit jaar weer te starten voor Hendriks Motorsport, een zeer ervaren team. Ik heb hard getraind in de winter, dus ik kan niet wachten om mijn prestaties in Hockenheim in april te zien en te mikken op een paar podiums, misschien zelfs enkele overwinningen binnenkort in 2022!"

Met een nieuwe uitdaging voor de boeg en de taak om alle drie de grote titels in de NASCAR Whelen Euro Series te verdedigen, voelt Roy Hendriks dat de nieuwe line-up van de #50 Ford Mustang veel potentieel heeft. "Ik ben verheugd dat Tobias weer met ons zal racen. Hij is erg getalenteerd en ik ben er zeker van dat dit een goed jaar voor hem zal worden", zei de Nederlander. "Daarom hebben we besloten Tobias naar EuroNASCAR PRO te halen om te strijden met de beste NASCAR-coureurs van Europa. Liam Hezemans start naast hem in EuroNASCAR 2 als opvolger van zijn broer Loris. Het wordt een leerjaar voor hem maar ze mogen hem niet onderschatten. Hij heeft de juiste bloedgroep: 'Hezemans+'! "

Met zes evenementen op evenveel iconische Europese circuits - Hockenheim, Valencia, Brands Hatch, Most, Zolder en Grobnik - en een gloednieuw All-Star-evenement in Vallelunga, brengt de NASCAR Whelen Euro Series alle opwinding van NASCAR naar de Europese liefhebbers. Alle races worden live gestreamd op de EuroNASCAR.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS