Formule 1

Lewis Hamilton over strijd met Max Verstappen: "Als je koppig bent, ga je sowieso crashen"

Uitgegeven door Bart • 25 november 2021 11:27 • Print artikel

Lewis Hamilton en Max Verstappen kwamen elkaar dit jaar meerdere keren hardhandig tegen. Bij de races in Silverstone en Monza leidde dat tot crashes en in Brazilië gingen de twee titelkandidaten gezamenlijk buiten de baan. De Britse zevenvoudig wereldkampioen weet hoe agressief Max rijdt en zegt nu meer dan zijn rivaal te doen om crashes te voorkomen.

Max Verstappen


"Je moet heel erg op je hoede zijn, eigenlijk meer dan ooit tevoren", aldus Hamilton in een interview met Motorsport.com. "In plaats van iemand het voordeel van de twijfel te geven, moet je in dit gevecht altijd weten wat er gaat gebeuren. Je moet ook altijd bereid zijn om tegen iedere prijs een aanrijding te voorkomen, bijvoorbeeld door wijd te gaan in een bocht."

"Uiteindelijk wil je toch graag de finish halen. Als je koppig bent en voet bij stuk houdt, dan ga je sowieso crashen. Daarom heb ik zoveel mogelijk geprobeerd om een botsing te vermijden. Ik denk dat ik het in de meeste scenario's wel aardig heb gedaan, al kun je het natuurlijk niet altijd goed voor elkaar krijgen. Het is ook interessant dat ik al tegen zoveel verschillende coureurs heb gestreden, coureurs die zich allemaal anders gedragen. Nu ik wat ouder ben, kan ik hun karakters beter doorgronden en de achtergronden ook meer bekijken. Dat draait uiteindelijk allemaal om opvoeding. Onze opvoeding bepaalt namelijk hoe we ons gedragen, goed of slecht. Op die manier probeer ik dus het karakter te begrijpen van degene waarmee ik race."

Hamilton noemt vooral de rol van zijn vader. "Ik wil een pure racer zijn, dat is in ieder geval zoals mijn vader me heeft opgevoed. Hij zei altijd 'praat op het circuit in plaats van ernaast'. Als kind ben ik gepest, zowel op school als ook op de kartbaan. Juist daardoor wilden we op de goede manier winnen, niet door te botsen met andere rijders. Anders konden tegenstanders altijd nog zeggen 'hij heeft weliswaar gewonnen, maar dit en dit is gebeurd en dat is zijn hele tactiek'. Daardoor wil ik een pure racer zijn, iemand die wint op basis van zijn snelheid, hard werken en vastberadenheid. Dan kan niemand later ontkennen wat ik heb bereikt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS