Formule 1

Lewis Hamilton: "Ik snapte niet wat er gebeurde bij dat moment met Max Verstappen"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 5 december 2021 21:12

Lewis Hamilton heeft zondag een enerverende Grand Prix van Saudi-Arabië gewonnen. Door het binnenhalen van het extra punt voor de snelste raceronde staan de Brit van Mercedes en Max Verstappen nu gelijk in de WK-stand. De twee titelkandidaten moeten zich zondagavond nog wel melden bij de wedstrijdleiding voor het contact tussen beide bolides. Hamilton reed achter op Verstappen op het moment dat de Nederlander zijn positie wilde teruggeven.

Lewis Hamilton

"Ik race al heel erg lang, maar deze race was echt heel erg moeilijk", vertelde Lewis Hamilton na de race in het interview met David Coulthard. "Ik probeerde zo verstandig mogelijk, maar ook zo hard mogelijk te rijden. Ik moest al mijn ervaring gebruiken om het netjes te houden. We hebben het als team volgehouden, ik ben echt trots op het team."

Hamilton reed tijdens de race achter op Verstappen. De Brit had niet door dat de Red Bull-coureur zijn positie wilde teruggeven. "Wat er gebeurde tussen mij en Max Verstappen, weet ik eigenlijk niet. Hij ging in één keer langzamer en ik snapte niet waarom. Daarom raakte ik zijn achterkant. Later kreeg ik een melding van het team dat hij me voorbij zou laten, dus het was erg verwarrend."

Beide coureurs staan gelijk op 369,5 punt en de strijd zal in Abu Dhabi beslist worden. Hamilton kijkt er naar uit. "De snelheid van de Red Bull is echt goed. Het is lastig om ze in te halen. Ik ben echt trots op Valtteri Bottas en het team. Volgend weekend wordt het spannend. We gaan alles geven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS