Karting • GK4 Kartseries

Lewis Boodts verbaast zichzelf en racet direct naar mooie trofee: "Mijn eerste podiumplek, ik ben heel blij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 maart 2023 10:02

MARIEMBOURG – Als één van de jongste talenten in zijn klasse, toonde karter Lewis Boodts zondag zijn potentie voor dit seizoen bij de Mini’s. De pas achtjarige piloot uit Brussel werd in Mariembourg knap tweede tijdens de eerste ronde van het NK IAME. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Lewis Boodts

De jonge coureur was dan ook dolgelukkig met zijn prestatie en liep met big smile door Parc Fermé vlak na zijn mooie race: “Dit is mijn eerste podiumplek. Ik ben heel blij”, zei Lewis. “Ik heb er hard voor gestreden. In de eerste race ben ik van twaalf naar vier gereden. Dan ben ik in de tweede race van vier naar twee gereden.”

Hij vervolgde: “Voor de derde race mocht ik terug tweede starten en zo ben ik als tweede gefinisht. Ik heb in die koers heel lang aan de leiding gereden. In de voorlaatste ronde haalde iemand me in de eerste bocht in. Ik probeerde hem nog terug in te halen, maar dat lukte helaas niet.” Toch was Lewis meer dan blij met zijn prestaties: “Dit is beter dan ik had verwacht. Ik had de vijfde of de vierde plek verwacht.”

Nu stond de beloftevolle kartpiloot dus fier op het podium, direct aan het begin van het seizoen. Dat belooft nog wat voor de komende wedstrijden. Behalve het NK IAME rijdt hij dit jaar ook de GK4 Kart Series, en het traditioneel zeer sterk bezette IAME Benelux-kampioenschap. Wat de piloot van topteam DFK Racing ervan moet verwachten, weet hij niet precies. Dit is zijn eerste volledige seizoen als coureur. “Ik ben vorig jaar halverwege het seizoen pas begonnen met wedstrijden rijden in de tweetakt. Ik heb dan ook nog nooit zoveel wedstrijden in één seizoen gereden.”

Lewis Boodts

Waarom is Lewis vorig jaar eigenlijk begonnen met karten? “Ik ben begonnen met racen op een crossmotor, maar mijn moeder vond dat gevaarlijk. Ze werkte bij een indoorkartbaan in Mechelen en ik mocht daar een keer rijden. Zo ben ik begonnen”, legde de snelle jongeling uit. “Ik vind karts nu veel leuker. Je kunt veel inhalen, en ik vind de snelheid leuk natuurlijk.”

En zijn naam? Heeft die misschien iets te maken met Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton? Lewis antwoordde bevestigend. “Mijn mama is fan van Lewis Hamilton. Zij heeft mijn naam gekozen. Ik was vroeger ook fan van Lewis Hamilton, maar ik ben nu fan van Max Verstappen!”

Lewis bedankt zijn mechanieker Nicolas, Ben en Tim de Feyter, iedereen bij team DFK Racing, zijn ouders en familie en friends.

Lewis Boodts wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Carrefour Van Landeghem Group, Mansia Services, DFK en Club Exo.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS