Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

LIVESTREAMING EuroNASCAR Esports Series Round 1 Brands Hatch: de strijd om de virtuele titel begint!

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 april 2020 17:16 • Print artikel

LIVESTREAMING EuroNASCAR Esports Series Round 1 Brands Hatch! Een met sterren bezaaide line-up en een spannend format voor de eerste ronde van de iRacing-serie. Na een succesvolle proloog gaat de EuroNASCAR Esports Series vanavond live van start om 20:00 CEST op iRacing met de eerste ronde op het iconische Brands Hatch Circuit - de thuisbasis van het immens populaire Amerikaanse SpeedFest in het echte leven. Meer dan 70 racers werden geselecteerd uit NASCAR Whelen Euro Series-coureurs en teamleden om te strijden om de ENES-titel en - voor de allereerste keer - om echte Teams Championship-punten. Ze zullen worden vergezeld door NASCAR Hall of Famer Bobby Labonte en WRC Junior-kampioen Jan Solans die hun virtuele auto's naar de grid zullen brengen.

EuroNASCAR Esports Series

Het evenement op het racecircuit van 1.929 kilometer van Brands Hatch Indy zal een spannend format hebben, waaronder drie 10 minuten durende 20-car heats die elk 10 coureurs promoten voor de Main Event-race. Degenen die buitengesloten zijn, hebben nog een race van 10 minuten om door te gaan. Slechts zes zullen doorgaan naar het Main Event, dat 30 minuten zal duren en de eerste punten voor de EuroNASCAR Esports Series zal opleveren.

De eerste stap van EuroNASCAR in de wereld van simracen met de ENES Prologue van vorige week op de virtuele Daytona Road Course was een groot succes. Andre Castro won de strijd in de hoofdrace tegen Alon Day met een bump & run pass in de laatste ronde. Zal de DF1 Racing-coureur dit momentum naar de eerste ronde van het kampioenschap in Brands Hatch kunnen brengen en de eerste overwinning in de geschiedenis van de EuroNASCAR Esports Series kunnen behalen?

De Amerikaan krijgt te maken met hevige concurrentie. Tweevoudig NWES-kampioen Alon Day, die tweede werd in de proloog, zei al dat hij zo hard mogelijk oefent om Castro te verslaan bij Brands Hatch. Ondanks een botsing met zijn teamgenoot Jeffrey Roeffen, zette regerend NWES-kampioen Loris Hezemans ook een sterke prestatie neer in de proloog en zal hij tot de favorieten van ronde 1 van de ENES behoren.

NASCAR Hall Of Famer en 2000 NASCAR Cup Series-kampioen Bobby Labonte zullen zijn eerste optreden maken in de EuroNASCAR Esports Series op Brands Hatch. De Amerikaan nam deel aan het NASCAR Whelen Euro Series-kampioenschap 2018 en doet al mee aan de eNASCAR Pro Invitational-evenementen in de # 19 Joe Gibbs Racing Toyota.

NWES-veteraan Fred Gabillon is ook klaar om zijn eerste stappen te zetten in het simracen in de # 3 RDV Competition Toyota. Voormalig Formule 1-coureur Gianni Morbidelli maakt zijn NASCAR-debuut in de virtuele wereld achter het stuur van de # 88 CAAL Racing Camaro.
Drie nieuwe coureurs zullen het stuur overnemen van de auto's die worden ondersteund door real-life tracks die NWES-evenementen organiseren. WRC Junior Champion Jan Solans zal de # 727 Fordzilla Circuit Ricardo Tormo besturen, voormalig Slot Car Wereldkampioen Michael Niemas zal de # 79 Hockenheimring American Fan Fest-auto besturen en Le Mans Classic-coureur Michal Froněk zal het stuur nemen van de # 83 Bohematic Autodrom Most Toyota.

De ENES-ronde 1 van dinsdag 28 april in Brands Hatch wordt live uitgezonden vanaf 20:00 CEST.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS